Терзић: Ово није неуспех

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да освајање осмог места на Светском првенству није неуспех, али да би турнир у Јапану младим играчима требало да послужи као искуство за наредна велика такмичења.

Репрезентација Србије заузела је осмо место на Светском првенству у Јапану, пошто је данас у утакмици за седмо место изгубила од Немачке са 1:3. Меч је пропустила капитен Јелена Николић, јер је обновила повреду Ахилове тетиве.

"Немам примедбу на жељу и борбеност против Немачке, али после пораза у претходним мечевима, утакмице за пласман од 5. до 8. места нисмо играли са жаром којим бисмо играли у полуфиналу. Није неуспех бити међу осам на свету, иза нас су Пољска, Холандија и Кина", рекао је Терзић.

Селектор Србије сматра да је његова екипа требало боље да одигра други део шампионата и да би Светско првенство у Јапану младим играчима требало да послужи као искуство.

"Могли смо мало боље да играмо други део шампионата, релативно лако смо губили неке утакмице, али атмосфера у екипи, начин играња, мотив и жеља се мењају када видиш да ти је фалило мало за финале, али ипак играш за пласман. Не би требало да буде тако, имамо пуно младих играча који нису играли на СП и којима свака утакмица треба да буде доказивање", додао је он.

"Надам се да ће ово првенство играчима који су први пут на оваквом
такмичењу послужити као велико искуство за она која их очекују, пре свега
следеће године", додао је он.
Терзић је рекао и да је његов тим пао после пораза од Јапана, јер би се победом у тој утакмици највероватније изборио за пласман у полуфинале.

"Нажалост, после Јапана девојке су пале, за поен или два смо изгубили и дошли у ситуацију да се боримо за пласман. Њима је било у глави да смо на прошлом СП узели медаљу, а када је пропала свака нада да можемо у полуфинале сигурно је у њиховим главама дошло до мале пометње", рекао је он.

"Далеко од тога да оне нису желеле да победе, трудиле су се, али флиуид када се играју такве утакмице није постојао на том нивоу какав би био да смо играли полуфинале", додао је селектор Србије.

Репрезентативка Србије Маја Огњеновић оценила је да је њена екипа могла да игра боље у Јапану и оствари бољи резултат.

"Када се првенство заврши поразом утисак не мозе да буде добар. Колико год да смо кренуле добро и наше игре на почетку првенства указивале на много бољи резултат, то нисмо успеле да оствармо. У завршницама је мало фалило, то би требало приписати неискуству, недостатку храбрости или концентрације", рекла је она.

"Много смо тренирале, очекивале смо више и сигурна сам да смо могле више. Али, било је и добрих ствари и тренутака, мислим да је за мрвицу могло боље - и резултат и игра. Остаје нам да видимо шта је то што није ваљало и да на наредним првенства покушамо да играмо боље", додала је Огњеновићева.

Она је истакла да екипа није могла да се опорави због пораза против Јапана и да је Србија морала да игра растерећеније против Италије, прву утакмицу за пласман од 5. до 8. места.

"Жао ми је што се испоставило да са екипама из Европе играмо лошије а екипама из Азије боље, јер то никад није било својствено нама.

Играле смо без игре против италије, требало је растерећеније, пошто је утакмица за пето место од много већег значаја. Данас смо добро почеле, играле егал, показале да можемо, али мало нам је фалило среће и храбрости", рекла је Огњеновићева.

Либеро репрезентације Србије Сузана Ћебић рекла је да је њена екипа желела победу против Немачке, као и да није мала ствар освојити осмо место на Светском првенству.

"Пружиле смо много бољу партију него претходних дана. Видело се да желимо да победимо, али нисмо имале среће у кључним ситуацијама.

Правили смо много грешака, што нам се обило о главу", рекла је она.

"Али, са друге стране, треба да нас радује што нисмо изашле на терен да то само обавимо, да што пре завршимо, већ смо пружиле максимум

који нажалост није био довољан. Није мала ствар бити осми на свету, видећемо шта ћемо даље. Можда смо у неким ситуацијама могле много боље, али шта је ту је", додала је Ћебићева.

Одбојкашица Србије Јована Весовић оценила је да је недостатак концентрације у завршници сетова у утакмици против Немачке одлучио победника.

"Стварно смо желели да првенство завршимо победом, али у завршници сетова нисмо имале концентрације да завршимо поене у нашу корист, а самим тим резутлат је 3:1", рекла је она.

"Толико смо времена провеле спремајући се, дошле смо са жељом да уђемо у полуфинале, да наградимо петомесечни рад... Може се рећи да је осмо место добар резултат, али сигурно да ми нисмо задовољне оним што смо показлале у Јапану", додала је она.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара