Одбојка без мотива

Одбојкашице нису успеле да нађу инспирацију за дуел са Италијанкама и глатко изгубиле са 3:0. Селектор женске Србије Зоран Терзић изјавио је да је недостатак мотива главни узрок убедљивог пораза против Италије у борби за пласман од петог до осмог места на првенству света у Јапану.

"Евидентно је да су обе екипе биле разочаране што морају да играју за пласман. Ипак, за нас би био велики успех да смо изборили шансу да играмо за пето место. Тим више ми није јасан недостатак мотива код девојака. Требало је да дамо све од себе, а не да у завршници сетова играмо кукавички", рекао је Терзић.

Он је оценио да је наш тим добро играо у већим деловима сетова, али је имао слабе завршнице.
"Већи део сетова играли смо добро, али су нам завршнице биле слабе. Дешавало нам се да сетове, упкос идеалном пријему, завршавамо без озбиљнијег напада. Да је било мало више храбрости и жеље, вероватно би завршнице сетова биле неизвесније", рекао је Терзић.

Он је истакао да нашу селекцију у борби за седмо месту сутра против Немачке чека још тежа утакмица. "Немачка има тим који у сваку утакмицу улази максимално мотивисано. Покушаћемо и ми да дамо све од себе, како би победом завршили првенство", поручио је Терзић.

Јелена Николић је истакла да "нам против Италије ништа није полазило за руком".
"Сигурна сам да Италијанке објективно нису супериорније од нас, како је то данашњи резултат показао. Сутра ћемо пробати да се искупимо победом", рекла је Николић.

Маја Огњеновић је истакла да је очекивала више од утакмице против Италије.
"Имали смо лепу прилику да победимо такву одбојкашку велесилу каква је Италија. Пресудило је њихово искуство, мада нема оправдања за нашу игру без енергије и са пуно грешака у нападу", истакла је Огњеновић.

Натаса Крсмановић је у већем искуству и сталоженој игри Италијаники објаснила узроке пораза.
"Скоро целу утакмицу одиграли смо са слабим учинком напада, иако смо имали добар пријем. До половине сваког сета наша игра ишла је узлазном линијом, а онда би необјашњиво пала, док би се наше противнице дизале. Не знам који је био разлог пада у нашој игри", рекла је Крсмановић.

Сања Малагурски је истакла да по њеном мишљењу " наша селекција није пружила лошу партију".
"У трећем сету смо имали доста добрих акција, али на жалост, у завршници смо посустале. Сада ћемо покушати да се опоравимо, како бисмо првенство завршиле победом", рекла је Малагурски.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара