Тежак пораз од Рускиња

Селекција Србије доживела је тежак пораз у трећем колу друге фазе такмичења на Светском првенству од селекција Русије, од 3:0. По сетовима 25:19, 25:8 и 25:12.

Србија је доживела изузетно тежак пораз од Русије. Наше одбојкашице играле су солидно све до другог техничког тајм аута у првом сету а онда је на терену постојао само један тим. Рускиње су своју игру у блоку и у пољу довеле скоро до перфекције и наше ограчице нису имале одговор.

Након овог пораза Србија је, практично, изгубила све шансе да заигра у полуфиналу, остаје борба за пласман од 5-8 места. Наредни противник је селекција Кореје а меч се игра у ноћи између уторка и среде, у 5 сати и 3о минута, такође уз директан пренос.

Селектор Зоран Терзић рекао је после утакмице  да пораз од Русије није страшан, јер је та
репрезентација много боља, али да је срамота како је његова екипа играла.

"Пораз против Русије не може да падне тешко. Оне су показале да су  за класу или две боље од осталих екипа на Светском првенству. Нико се против њих није наиграо. Оно што брине и што је срамота је начин на који смо изгубили", рекао је Терзић.

"Надам се да ћемо се средити до сутра када треба да одиграмо добру утакмицу против Кореје, јер нам је то стварно сада потребно", рекао је Терзић. 

Капитен репрезентације Јелена Николић оценила је да је Русија "троструко боља" од Србије.

"Ово је реалан однос снага, јер да није и резултат би био другачији. У првом сету смо нешто покушавале, то је било недовољно. Нисмо биле у стању да одиграмо 150 одсто и да их победимо", рекла је Николићева.

"Као да нисмо веровали да можемо да им парирамо на било који начин. Идемо даље, играмо веома важну утакмицу са Корејом. Нећемо играти за медаљу, али важно је да на Светком првенству остваримо најбољи пласман, какав год био", рекла је Јована Бракочевић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво