Терзић: Изузетно важна победа

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је после утакмице са Кином (3:1) да је ова победа изузетно важна на психолошком плану пред наставак Светског првенства.

"Утакмица је, с једне стране била врло тешка, а с друге изузетно важна за нас. Јер, победа нас држи у некој игри, не толико због пласмана, колико због чињенице да би нас три везана пораза довела до тога да би екипа тешко функционисала у наставку такмичења", рекао је Терзић.

"Поразом би покварили и утисак који смо оставили до сада. Овако, имали смо само један кикс, а то је онај јучерашњи пораз против Турске. Јер, против Јапана, без обзира на неуспех, одиграли смо добру утакмицу и ту се нема шта замерити девојкама. Данас, пак, тактички смо одрадили један од најбољих мечева у последње време. Надам се само да ћемо тако и наставити", додао је Терзић.

Селектор српског националног тима посебно је био задовољан решеношћу својих избраница да брзо забораве јучерашњи дебакл:

"Оне саме одлучују у свему. Тренер је ту да помогне, да проба да их мотивише, али оне су те које играју. Оне су у својим главама решиле да забораве на Турску, да све побољшају у односу на јучерашњи дан, да пре свега буду јаче на мотивационом плану. То су и урадиле", рекао је Терзић.

Говорећи о предстојећем мечу против Русије, наш селектор мисли да ће он бити најлакши на овом шампионату:

"Играмо против званичног првака света. Против репрезентације која је на свим досадашњим утакмицама лако стизала до победе. Значи, важно је бити опуштен, а то је најлакши пут до најјаче игре. Покушаћемо да их што више намучимо, а у то варијанти да тражимо шансу за добар резултат. Јер, против њих нико не може да рачуна на победу уочи утакмице", закључио је Терзић.

Ани Антонијевић најважније је било да је Србија данас личила на екипу.

"Одиграле смо супер утакмицу. Вратиле се после тешког пораза против Турске и потпуно наметнуле нашу игру. Надам се само да ћемо овако наставити. Знам да против Русије неће бити лако, али ако будемо играле како знамо, што до данас није био случај, мислим да можемо до победе и против Рускиња".

Сличног мишљења је и Наташа Крсмановић:

"Ово можемо назвати правим повратком. После два пораза одиграле смо утакмицу на прави начин. Бар сам се ја тако осећала. Успеле смо после првог сета да урадимо све како треба - да поставимо блок и одбрану и све је уродило победом која нам много значи. Не само због пласмана. Што се Рускиња тиче, волим да играм против њих и мислим да можемо да будемо равноправне. Само да поставимо одбрану како треба. Мислим да ће то бити лепа утакмица, а надам се и успешна за нас", рекла је Крсмановић.

"Најважније је да смо успеле да се повратимо после јучерашњег шока", констатовала је Сузана Ћебић а онда додала:

"Добром партијом показале смо да смо у стању да се издигнемо из проблема. Јер, вратиле смо се после пораза који нам је свима теско пао. Игром против Турске нисмо личиле на себе. Због тога данашња победа много значи. Не треба заборавити да су Кинескиње биле треће на Олимпијским играма. Желела бих само да и даље наставимо овако", закључила је најбољи либеро Светског првенства 2006, Сузана Ћебић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво