Србија поново у трци

Одбојкашице Србије победиле су селекцију Кине са 3:1 и тако остале у трци за пласман у полуфинале Светског првенства у Јапану.

Наше одбојкашице изгубиле су први сет са 25:21, да би у наредна три знатно поправиле игру, и на сервису али и у пољу чиме су стигле до важног тријумфа.

Други период завршен је резултатом 25:20 за Србију, у трећем је било 25:22. Одлучујући четврти сет после доста неизвесности и вођства Кине од чак 6 поена предности, добила је екипа тренера Зорана Терзића са 25:22.

Србија је остала у трци за пласман у полуфинале, пошто у четвртфиналој групи има скор од три победе и два пораза.

- Добро је да смо се вратили после тешког пораза од Турске. Да је то био само лош дан, доказ је победа над Кином, која је освојила бронзу на прошлим Олимпијским играма. Бориле смо се свим срцем, желим да честитам девојкама - рекла је Јована Бракочевић.

- Пружиле смо јако добру партију и показале да и даље знамо да играмо, да можемо да се издигнемо изнад проблема. Желела бих да наставимо овако даље - изјавила је Сузана Ћебић.

- Успеле смо да вратимо неку нашу игру, не толико у првом сету, али у наредна три сета стварно смо доказали да можемо боље да играмо. Заслужено смо победиле. Сада ћемо се добро припремити за Русију, играли смо доста мечева против њих, познајемо се и мислим да ће бити добра утакмица - истакла је Јасна Мајсторовић.

Понедељак је на Светском првенству слободан дан, наредни противник наших одбојкашица биће Русија у уторак (3.15).

Србија: Николић 16, Бракочевић 19, Малагурски 1, Крсмановић 12, Молнар 14, Антонијевић 5, Огњеновић 3, Рашић 13, Мајсторовић, Ћебић (либеро). Нису играле: Весовић, Вељковић. Грешке противника 13.

Кина: Ванг 19, Л. Џанг 6, Шен, Џоу 1, Веи 1, Ли 6, Сјуе 12, Чен 1, Ма 13, К. Џанг (либеро). Нису играле: Јанг, Сју. Грешке противника 29. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво