Пораз од Турске

Одбојкашице Србије доживеле су убедљив пораз на старту друге фазе такмичења на Светском првенству у Јапану. Било је 3:0 за Турску, по сетовима 25:19, 25:16, 25:20.

Ни у једном тренутку наша селекција није имала шансу да угрози противника. Сва три сета изгубљена су на исти начин. Туркиње су увек успевале брзо да поведу и потом су ту предност рутински чувале.

Први период наша селекција изгубила је са 25:19, у другом је било 25:16, а у трећем 25:20 за Турску. Очајно је функционисао први напад Србије, тренер Зоран Терзић морао је много да мења, али ни девојке које су добиле шансу, нису заначајно поправиле реализацију напада.

Шкрипало је и на пријему посебно у прва два сета. Наш тим није имао решења ни за најопаснију одбојкашицу Турске Дарнел Неслихан (17 поена: 14 напад, 2 блока, 1 ас). И све остале девојке из прве поставе противничког тима одлично су обавиле задатак.

Србији ће пут до полуфинала сада бити веома тежак, јер тек следе тешки ривали попут Кине, Кореје и Русије.

- Нисмо ни у једном елементу били близу неког свог учинка. Наша игра од почетка је деловала конфузно, споро, примили смо пуно лаких поена. Сви играчи су били свесни значаја утакмице, али можда је ово био дан кад ти ништа не иде за руком. Морамо да се максимално припремимо за наредног противника и да одиграмо што је могуће боље наставак такмичења. Потребно је да се пре свега фокусирамо на нашу игру, а потом на резултат - сматра Зоран терзић, први тренер Србије.

- Веома ценимо српску репрезентацију и било нам је важно да победимо у овом сусрету, јер смо надиграли селекцију која је била испред нас пре почетка друге фазе Светског првенства - истакао је селектор Турске Мехмет Нури Бедестенлиоглу.

- Не знам шта је кључни проблем овако слабе наше игре. Није разлог јутарњи термин... Једноставно лоше смо почели. Много ми је жао због оваквог пораза. Не преостаје нам ништа друго него да се боримо до краја у осталим утакмицама - сматра Наташа Крсмановић.

Србија: Николић 6, Бракочевић 5, Малагурски 4, Крсмановић 8, Молнар 4, Антонијевић 1, Весовић 3, Огњеновић 3, Вељковић 4, Рашић 2, Ћебић (либеро). Није играла: Мајсторовић. Грешке противника 15.

Турска: Токсој 8, Наз 3, Гумуш 12, Нериман 11, Ердем 9, Неслихан 17, Кајалар (либеро). Грешке противника 15.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво