Уигравање за Јапанке

Резултат одличан, форма се темпира за завршницу. Одбојкашице Србије изјавиле су да су задовољне досадашњим резултатима на Светском првенству у Јапану, али да очекују да ће поправити игру у другом делу такмичења. Наредни противник Алжир, у уторак, у 5.00, уз директан пренос на Другом програму.

Репрезентација Србије одиграла је три утакмице на турниру у Групи А и остварила три победе. Следи меч против против Алжира и, највероватније, још један тријумф. Пласман у четвртфинале већ је потврђен, тако да предстоји уигравање за наставак такмичења.

"Играле смо три утакмице и оствариле три победе, што је прилично добро, али то сам и очекивала. Можемо да играмо много боље. Први део такмичења ће нам бити загревање за оно што следи у другој фази, тек тада крећу праве утакмице", рекла је Јелена Николић, капитен репрезентације Србије.

"Победа против Пољске је фантастична. Већим делом утакмице смо добро играле и волела бих да нас током целог првенства краси такво расположење и атмосфера. Тај меч би требало да нам буде модел понашања и залагања", додала је.

За прво место у Групи А Србија ће, у последњој утакмици, играти против Јапана, у среду, од 10.00, а Николићева је рекла да очекује бољу игру свог тима против домаћина шампионата.

"Најлепше утакмице у каријери сам одиграла против Јапана. Нигде нисам видела такву атмосферу и шоу. Стално смо их побеђивали, али Јапан сада игра у другачијем саставу, бољи су него ранијих година, али можемо да играмо још боље", рекла је она.

Сузана Ћебић, либеро репрезентације Србије, рекла је да су прве три победе на турниру унеле много самопоуздања у екипу и да ће сутрашња утакмица против Алжира послужити за уигравање за меч против Јапана.

"Имамо три победе, преносимо бодове у другу фазу, што је јако важно. Са Јапаном ћемо се борити за прво место у групи. Сви полако долазимо до своје форме, идемо од утакмице до утакмице. Бољи смо од Алжира, а тај меч користиће нам да се уиграмо за дуел са Јапаном", рекла је она.

Селектор Србије Зоран Терзић рекао је да је задовољан резултатима на Светском првенству и да очекује да ће, како такмичење буде одмицало, његова екипа играти све боље.

"Изузетно смо задовољни резултатима на почетку Светског првенства, с обзиром на то да смо остварили све три победе и обезбедили сигурна четири бода, од могућих шест за другу фазу. Остаје нам меч са Јапаном за прво место. Било би идеално да ту утакмицу добијемо, али и у случају пораза, наше шансе за висок пласман би остале велике", рекао је Терзић.

"Можемо да будемо задовољни како су наше играчице у тешким ситуацијама показале сталоженост и одговорност на терену. Има ствари које би требало да буду боље. Важност такмичења мало спутава, а како време буде одмицало, играћемо све боље. Алжир треба проћи као добар тренинг, а против Јапана, ако желимо добар резултат, морамо да будемо концентрисани у сваком делу утакмице", додао је Терзић.

Репрезентативка Јована Бракочевић рекла је да екипа полако улази у форму и оценила да Србија може да победи Јапан.

"Било је напорно навићи се на халу и амбијент, али памте се само победе, то је најважније. Наравно, важно је како ћемо играти у наставку, али ово је први део такмичења. Улазимо у форму која ће нас увести у завршни део првенства", рекла је она.

"Са Јапаном морамо да играмо стрпљиво, нападачки, али и добро у одбрани. Бољи смо од њих, побољшали смо игру у одбрани, а напад нам је далеко бољо од њиховог", додала је Бракочевићева.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се