Терзић: Најважније учињено

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је након треће победе нашег тима на 16. Светском првенству у Јапану да су његове изабранице против Перуа у Токију играле на лошијем нивоу од очекуваног, али да је најважније учињено - освојена су два важна бода.

"Наша данашња игра није личила на ону против Пољске, али негде се то могло и претпоставити. Увек је проблем када се после јаких мечева игра са нешто слабијим противником, а знамо да морамо да победимо. Важна два бода су освојена, идемо даље", навео је Терзић.

Селектор српског тима подсетио је на важност чињенице да је квалитет свиг играчица у екипи изједначен.

"Свих 14 одбојкасица равноправно конкуришу за место у постави, квалитет им је приближан и то је наша предност. Комбиновали смо доста, испробавали форму пред наставак такмичења у првој фази где конкуришемо за прво место у групи", тврди Терзић.

Како је оценио, наш наредни ривал Алжир јесте аутсајдер и за нијансу-две лошији од Перуа, али је додао да тај меч треба да буде припрема за за дуел против Јапана са којим се боримо за прву позицију у групи А.

"Очекујем да ћемо против домаћина шампионата приказати најбољи игру до сада", поручио је Терзић.

Средњи блокер Стефана Вељковић, чији је сјајни сервис данас донео одлучијућу предност нашој екипи, додала је да су, упркос умору после меча са Пољском, наше играчице и она успеле у намери да забележе и трећу победу.

"Перуанке су играле борбено до последње лопте, честитам им, али је квалитет пресудио и очекујем да у наставку будемо све боље", навела је Вељковић, уз констатацију либера Сузане Ћебић да су данашњи бодови веома важни јер се преносе у други круг.

Коректор Јована Бракочевић је окарактерисала ривала у трећем колу као "незахвалну екипу".

"Перуанке су играле веома срчано и то је карактеристика која их издваја. Била је ово тешка утакмица, наша игра није била баш сјајна, али смо успеле да се искомбинујемо и трећи пут од почетка такмичења тријумфујемо", закључила је Бракочевић.

На шампионату у Јапану сутра је слободан дан, а следећу утакмица Србија игра у уторак против Алжира од пет часова по нашем времену.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се