Савладана и Пољска

Женска одбојкашка репрезентација Србије остварила је другу победу на 16. Светском првенству у Јапану пошто је јутрос у Токију, у другом колу А групе, савладала Пољску са 3:1 (19:25, 27:25, 26:24, 25:22).

Предвођене капитеном Јеленом Николић најбоље српске одбојкашице оствариле су веома важну победу против Пољске и још једном наговестиле да ће на шампионату света у Јапану играти значајну улогу.

Више од победе селектора српског националног тима Зорана Терзића може да радује начин на који су његове изабранице стигле до тријумфа после сат и 58 минута.

Иако су изгубиле први сет, више захваљујући својим грешкама него доброј игри противника, српске одбојкашице су у наставку меча показале карактер који их је и довео до новог успеха.

Изузетну менталну снагу наш тим је показао у другом сету који је добио на разлику (27:25). После сјајног почетка и вођства од 5:1, а затим и 7:3, дошло је до великог преокрета и Пољска је стекла предност од 14:11.

У таквој ситуацији многе репрезентације би клонуле духом, али не и српска. Побољшан је пријем, који је условио сигурност у нападу и наше одбојкашице су стигле до две везане сет лопте (24:22). Уследио је, нажалост, пад концентрације и Пољска је изједначила на 24:24. Све се, ипак, завршило онако како су желели у нашем табору и резултат је изједначе.

Сличан сценарио виђен је и у трећем сету који је Србија, такође, добила на разлику (26:24).

У последњем је прорадио и блок и Терзићеве изабранице дошле су до новог успеха који им гарантује пласман у наредну рунду шампионата, без обзира што је до краја такмичења по групама остало да се одиграју још три утакмице.

Наредни меч српске одбојкашице играју против Перуа сутра од 04,30 х по нашем времену.

Утакмица је одиграна у дворани Јојоги пред 4.700 гледалаца, а судили су Франс Лодерус из Холандије и Порториканац Рохелио Меркадо.

СРБИЈА: Николић, Бракочевић, Малагурски, Крсмановић, Мајсторовић, Молнар, Антонијевић, Весовић, Огњеновић, Вељковић, Рашић и Ћебић.

ПОЉСКА: Зеник, Кошек, Окуниевска, Беднарек, Глинка, Заросинска, Верблинска, Садурек, Волош, Гајгал, Јагиело и Кацор.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се