Задовољни победом

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изразио је задовољство због победе над Костариком, у којој је основни циљ његове екипе био да се привикне на услове играња у дворани Јојоги у Токију.

"Пре меча смо имали један 45-минутни тренинг у овој сали и ништа више. Видело се да нам је она, њена величина, представљала мали проблем на старту, али је било све боље како је утакмица одмицала", рекао је Терзић после победе од 3:0 (25:15, 25:18, 25:14), у првом колу Групе А на Светском првенству у Јапану.

"Костарика је, ипак, много слабија од нас и врло смо лако победили. Можемо да будемо задовољни и зато што смо то учинили с неком довољно великом поен разликом, као и зато што смо сви и даље здрави", додао је Терзић.

Много тежи задатак српске одбојкашице очекује у дуелу с Пољском када ће за њих, према Терзићевим речима , првенство и почети.

"Биће нам много тешко против Пољске, једне од најбољих екипа Европе и света последњих година. Подсетићу да са последња четири Европска првенства имају два злата, бронзу и четврто место", оценио је Терзић.

"Имају континуитет резултата, фантастичне играчице, велике амбиције. Али, Пољска нам лежи по начину игре и волимо да играмо против њих", додао је српски селектор.

Капитен Јелена Николић навела је да јој је драго што је Србија пребродила увек незгодни почетак на неком великом такмичењу.

"Лично више волим када почнеш са тежим противником, да одмах кренеш јако. Било нам је тешко и у овој хали, много је велика. Морали смо да се прилагодимо на светло, на њену величину. Тражили смо, у ствари, тренинг. Пуно ће то боље изгледати против Пољске", казала је Николићева.

Другачије мишљење изнела је Наташа Крсмановић, која је са 12 поена била најефикаснија српска играчица у дуелу са Костариком.

"Мени је драго што смо на почетку играли против не баш јаког противника, посебно јер нам је игра у првом сету била хаотична. Чудно је овде. После је све било лакше, иако нам је Пољска била у подсвести. Али, реално, можемо и њих да победимо", истакла је Крсмановићева.

Маја Огњеновић оценила је да екипа сада мора да заборави Костарику и да се потпуно концетрише на Пољску.

"Утакмица с Пољском нам је вероватно, уз ону с домаћином Јапаном, најбитнија у првој фази такмичења", рекла је Огњеновићева, док је Сања Малагурски додала да је срећна што је Србија добро почела турнир и направила лепу увертиру пред сусрет с Пољском.

"Пољакиње су нам старе познанице. Јака су екипа, али можемо до победе", казала је Сања Малагурски.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара