Србија у Јапану брани бронзу

У петак у Јапану почиње 16. Светско првенство за одбојкашице на коме ће репрезентације Србије покушати да одбрани бронзану медаљу, освојену пре четири године у истој земљи под именом Србија и Црна Гора.

Битно промењени тим "плавих" са много младих играчица, покушаће да задржи место у планетарном врху, иако нико уочи почетка Шампионата не жели да пред репрезентацију поставља императив освајања још једног одличја.

Селектор Зоран Терзић задовољан је начином на који су спроведене дуге и напорне припреме, а све репрезентативке истичу да у тиму влада изузетна атмосфера, која је основни предуслов за добар резултат.

Селекција Србије ће у првој фази такмичења играти у А групи, у главном граду Токију, а противници ће јој бити домаћин Јапан и државни тимови Пољске, Перуа, Алжира и Костарике.

Као најтеже ривале наше репрезентативке наводе домаћина турнира, који ће имати велику подршку навијача и искусну екипу Пољске.

Средњи блокер Наташа Крсмановић изјавила је да не треба потценити селекцију Костарике која је први противник нашег тима на шампионату света.

"Надам се победи, иако претпостављам да се ради о доброј екипи", изјавила је Крсмановић и додала да је у овом ренутку више брине меч са Пољском.

Техничар Ана Антонијевић такође је поручила да против сваког противника, па и против релативно лаког какав је Костарика, треба играти озбиљно.

"Месецима смо се припремале за овај шампионат и зато свакој утакмици треба да приђемо максимално озбиљно", рекла је Антонијевић.

Оптимиста уочи утакмице са Костариком је и примач Јасна Мајсторовић.

"Мислим да ћемо и овог пута у Јапану оправдати очекивања. Напорно смо радиле и чини ми се да је атмосфера у нашем тиму иста она која је владала када смо освојиле сребро", истакла је Мајстроровић.

У Б групи у Хамамацуу очекује се добра одбојка пошто ће снаге већ на почетку надметања одмерити Бразил и Италија, екипе које на свако велико такмичење долазе са највишим амбицијама.

Осим њих у истој групи налазе се Холандија, Кенија, Порторико и Чешка, које ће у међусобним окршајима тражити шансу за пролазак у следећу фазу такмичење.

Највећи фаворит у Ц групи, чији ће се мечеви играти у Мацумотоу, биће селекција САД, иако никада не треба занемарити квалитет надахнутих Кубанки. У овој групи играће још Немачка, Казахстан, Тајланд и Хрватска.

Занимљиве борбе очекују се и у Д групи, чије ће учеснике угостити Осака, а љубитељима одбојке посебно ће бити интересантан дуел Кине и Русије, две екипе које гаје поптуно различите стилове игре.

Ривали Азијаткињама и "зборној команди" биће државни тимови Јужне Кореје, Доминиканске Републике, Турске и Канаде.

По четири екипе из сваке групе пласираће се у други круг такмичења. Бодови се преносе, а у другом кругу, који ће бити одигран у Токију и Нагоји, укрстиће се тимови из А и Д, односно Ц и Д групе.

У полуфинале ће се пласирати по две најбоље селекције из обе групе друге фазе такмичења.

Распоред утакмица српског државног тима у првој фази такмичења на Шампионату света у Јапану: прво коло Србија - Костарика ( 29. октобар, осам часова), друго коло Србија - Пољска ( 30. октобар, осам часова), треће коло Србија - Перу ( 31. октобар, 4.30), четврто коло Србија - Алжир ( 2. новембар, пет часова) и Србија Јапан ( 3. новембар, десет часова).

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара