Србија у групи “А”

На европском првенству мушких одбојкашких репрезентација које ће се 2011. одржати у Чешкој и Аустрији, селекција Србије налази се у групи “А” са Словенијом, Турском и Аустријом.

Ове екипе своје утакмице играће у Бечу.

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је задовољан жребом и да ће екипа покушати да оствари што више победа како би стигла до првог циља - четвртфинала.

"Добили смо добру групу, али најбитније је како ћемо играти на Европском првенству. Пробаћемо да остваримо што више победа како бисмо дошли у бољу позицију за четвртфинале, које је први елиминациони ниво у борби за највиши пласман. Једва чекамо ово првенство", рекао је Колаковић.

Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић рекао је да се нада да ће "орлови" на Европском првенству стићи најмање до полуфинала и додао да је задовољан што ће Србија играти утакмице у Бечу, где очекује велику подршку навијача.

"Друга фаза је много важнија, али добили смо добру групу и можемо да будемо задовољни. Играћемо у Бечу и надам се да ће следеће године наш млади тим добити велику подршку и да ће поново доћи до полуфинала", рекао је Боричић.

У групи "Б" која ће се такмичити у Карловим варима, налазе се екипе Чешке Републике, Русије, Португала и Естоније. У Инзбруку ће се за пролаз даље борити селекције Италије, Француске, Финске и Белгије које чине групу "Ц". У групи "Д", у Прагу, налазе се репрезентације Пољске, Бугарске, Словачке и Немачке.

Европско првенство за одбојкаше игра се од 10. до 18. септембра следеће године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара