Голгота до медаље

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је његова екипа уз много напора освојила бронзану медаљу на Светском првенству у Италији и да ће тек у будућности бити свесна колики је успех остварила.

"Остварили смо вредан резултат на Светском првенству. Претходне две недеље проживели смо и психичку и физичку голготу да дођемо до једног од највреднијих остварења у одбојкашком свету. У будућности ћемо бити свесни колики је ово успех", рекао је Колаковић на конференцији за новинаре, по доласку екипе из Рима.

Репрезентативац Србије Бојан Јанић рекао је да је срећан због успеха али да помало жали због тесног пораза против Кубе у полуфиналу.

"Окупили смо се 26. априла на припремама за Светску лигу, у којој смо играли без Ивана Миљковића и Николе Грбића, али смо само мислили на Светско првенство. Остаје жал за полуфиналом, нисмо имали среће против Кубе", рекао је Јанић.

"Али, имали смо велику жељу да у утакмици за треће место освојимо медаљу. Биће успона и падова, али жеља у нама неће престати да гори, увек ћемо имати исти циљ", додао је примач репрезентације Србије.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић рекла је да је поносна на репрезентативце и да ће екипа ући у историју.

"Бронзана медаља је злата вредна. Захвална сам на труду и срчаној борби играчима и стручном штабу, који је показао континуитет доброг рада освајањем медаља. Заслужили сте бронзу која је велика као кућа, ући ћете у легенду, у историју", рекла је Самарџић Марковићева.

"Мада, после утакмице са Кубом мислила сам да наплатим здравствене трошкове, било је веома напето и мало је недостајало да победимо", додала је у шали министарка спорта.

Генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Слободан Милошевић рекао је да се нада да ће репрезентација у будућности наставити да постиже добре резултате.

"Онима којима није јасно шта у одбојци значи освојити бронзану медаљу не треба ништа ни објашњавати. Надам се да ћемо и у будућности наставити са добрим резултатима. Ниједна медаља није само наша, трајаћемо", рекао је Милошевић.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара