А сада, правац финале!

Хтели су да играју са нама, добили су шта су тражили. Руси су отпали, сада наши најбољи одбојкаши чекају противника у полуфиналу. Постигли смо много, али хоћемо још више, поручују репрезентативци.

Одбојкашки репрезентативци Србије задовољни су победом против Русије, али њихов тренутни циљ јесте добро се припремити за полуфинале и освајање медаље.  

Репрезентација Србије победила је у уторак Русију са 3:1 и четврти пут узастопно се пласирала у полуфинале Светског првенства.

Капитен Србије Никола Грбић рекао је да је његова екипа направила одличан резултат и да жели да освоји једну од медаља.

"Слегли су се утисци, направили смо одличан резултат, победили смо противника који је по квалитету и причи наговештавао златну медаљу. Урадили смо велику ствар, поготово јер је било намерног калкулисања да би се избегли неки противници, како би се дошло у нашу групу. Овај резултат није  велики само у спортском смислу, него и моралном", рекао је Грбић.

"Наша прича се није завршила. Треба да се окренемо наредној утакмици, наредном противнику, јер је то једини начин да дођемо до медаље", додао је капитен Србије.

Србија ће у суботу у полуфиналу играти против победника меча Кубе и Бугарске, који се игра данас, а блокер Марко Подрашчанин сматра да Србија има велику шансу да се пласира у финале.

"Осећамо се врло добро, поготово после победе против Русије. Хтели су да играју против нас, намештали, прорадио је инат и захваљујући њима имали смо јачи мотив. Сада имамо времена за одмор, остале су нам две утакмице, знамо да свака доноси много", рекао је Подрашчанин.

"Надам се да ћемо се добро припремити за полуфинале, Кубанце или Бугаре, и да ћемо победити. Имамо велику шансу, можемо да играмо добро и против једних и против других, можемо да победимо и уђемо у финале", додао је он.

Селектор Србије Игор Колаковић рекао је да његова екипа мора што пре да заборави утакмицу против Русије и добро се одмори и припреми за предстојећи меч.

"Морамо што пре да заборавимо меч против Русије, данас имамо први слободан дан на Светском првенству и искористићемо га за одмор. Оно што следи је најважније за нас - полуфинале. Видећемо против кога ћемо играти, имамо довољно информација о потенцијалним противницима, знатно више о Кубанцима. У Риму ћемо имати неколико тренинга пред меч, надам се да ћемо имати довољно времена да се одморимо", рекао је он.

Блокер репрезентације Србије Драган Станковић сматра да његова екипа може да победи сваког противника,ако ангажовано и концентрисано уђе у меч.

"Остварили смо велику победу, без обзира на то што су Руси били фаворити за освајање медаље. Показали смо да можемо да победимо сваког противника уколико уђемо спремно и концентрисано у меч. Најважније је да спустимо лопту и спремимо се за полуфинале", рекао је он.

"Чекамо противника, бићемо у предности јер ћемо имати дан одмора више. Надам се да ћемо полуфиналну утакмицу дочекати спремни и да ћемо дати максимум као против Русије, како бисмо ушли у жељено финале", рекао је Станковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се