Србија у полуфиналу!

Русија је на коленима, Србија је у полуфиналу. У другој утакмици П четвртфиналне групе на Првенству света за одбојкаше репрезентација Србије савладала је селекцију Русије са 3:1. Чекамо противника у полуфиналу, а то ће бити Бугарска, Куба или Шпанија.

Одбојкаши Србије савладали су одличне Русе у борби за полуфинале. Пре свега тактички мудром игром наши су победили фаворизованог противника. Велика борба у четири сета, на крају, Руси су немоћни, наши славе. Чекамо противника за полуфинале, који ће бити познат тек сутра.   

Храбра и борбена игра на обе стране у првом сету. Пресудила је боља концентрација наших одбојкаша у финишу сета. Иако је противник водио током целог сета. Руси пропуштају четири сет лопте, а наши користе прву.

Резултатска клацкалица у сету. Поени су се освајали у серијама. На први технички тајм-аут Руси одлазе са вођством од 8:7. После паузе наши освајају три поена. Руси узвраћају са четири. После тајм-аута наши прекидају серују Руса. Међутим, до другог техничког тајм-аута Руси постжу три поена предности.

У финиш сета противник улази са три поена предности - 20:17. Наши успевају да се приближе на 22:21. Руси стижу до две сет лопте. Не користе их. Нова прилика за противника, изједначење. Велика борба у завршници сета. Србија стиже до прве сет лопте при резултату 27:26, користимо је за вођство у сетовима од 1:0.

Фантастична игра Руса у другом сету резуртирала је великом резликом. Наши нису успели да се одбране. Потом је попустила концентрација и сет је био изгубљен. Сваки покушај наших одбојкаша притивник је осујетио.

Резултатска клацкалица у другом сету трајала је до првог техничког тајм-аута. Потом Руси освајају чак пет везаних поена - 13:6. До техничког тајм-аута наши смањују на 5 разлике. Међутим, Руси су неумољиви, настављају са одличном игром и у финиш сета улазе са 20:13. Наши покушвају да се врате у игру, противник приводи сет крају за коначних 25:16.

Игра која је изненадила Русе. Реприза другог сета, али у нашу корист. Србија бриљира, Руси неприметни на терену. Противник покушава да припрети, али једино што успева јесте да смањи разлику на коначних четири.

Фантастичан старт Србије у трећем сету. Одлична игра на мрежи резултирала је великим вођством на првом техничком тајм ауту - 8:3. Потом стижемо до 10:3. Уследио је период игре поен за поен.

На други технички тајм аут Србија одлази са предношћу од шест поена. Наши одбојкаши контролишу игру и у финишу сета имају предност од 20:14. Мирно приводимо сет крају за коначних 25:21.

Велика драма у четвртом сету. Руси су били на добром путу да изборе пети сет. Ипак, наши одбојкаши нису мислили тако. Паметном игром умирили су жестоке нападе Руса и на крају искористили трећу меч лопту за коначни тријумф и пласман у полуфинале.

Четврти сет. Руси покушавају сервисом да поремете наш пријем, успевају и на први технички тајм-аут одлазе са три поена предности. Успевамо да држимо прикључак. Наши прелазе у напад. Одлична игра и стижемо до преокрета, Русима не помаже ни тајм-аут.

На другом техничком тајм-ауту имамо предност од 16:14. Руси се не предају. Ипак, наши успевају да одржавају два поена предности. У финшу меча наши имају предност 21:19. Међутим, противник везује два поена. Одлична игра наших и поново је два разлике 23:21. Руси опет стижу до изједначења.

Србија користи трећу меч лопту за 27:25 у четвртом сету.

Број коментара 140

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се