Светски шампионат у Италији

Побеђени и Гаучоси

Наши најбољи одбојкаши на добром су путу да обезбеде прво место у групи, а тиме и пласман у полуфинале шампионата у Италији. Побеђена је Аргентина са 3:1, по сетовима 25:15, 21:25, 25:22 и 25:18. Сутра против Русије од 17 сати уз директан пренос.

Србија игра у уторак од 17 часова против Русије и уколико добије тај меч пласираће се у полуфинале.

Репрезентација САД у оквиру О групе победила је Француску са 3:0 (25:16, 24:14, 25:23), а у преосталим сусретима од 21 час играју Бразил - Чешка (Р група) и Шпанија - Бугарска (Љ група).

Пред око 1.200 гледалаца у дворани "Нелсон Мендела", судили су Салваторе (САД) и Санти (Италија).

Србија: Ковачевић, Јанић, Петковић, Терзић, Станковић, Грбић, Никић, Миљковић, Старовић, Петровић, Подрашчанин, Росић.

Аргентина: Густињано, Крер, Бланко, Окампо, Уријатре, Шолтис, Конте, Кирога, Соле, Перјра, Де Кеко, Гонзалес.

Одбојкаши Србије дошли су на корак од полуфинала светског шампионата. Преостаје још меч са Русијом и уколико га добију "бели орлови" ће се наћи међу четири најбоље репрезентације света.

Меч против младе селекције Аргентине почео је добро за Србију, али је већ у другом сету било пуно грешака, па је противник изједначио. Селектор Игор Колаковић је од првог минута на паркет послао најбољу поставу - Грбића на месту техничара, Миљковића у улози коректора, Бојана Јанића и Николу Ковачевића на позицијама примача, док су Марко Подрашчанин и Драган Станковић били главна узданица на мрежи.

Аргентина је представљала "тврд орах", иако игра у прилично подмлађеном саставу. Ипак, оно што су Јужноамериканци пружили у данашњој утакмици није било довољно за успех против, објективно, много квалитетније репрезентације Србије.

Радује да су наши одбојкаши у завршници сетова играли веома сигурно, што сигурно охрабрује пред сутрашњу пресудну утакмицу против Русије.

У српском државном тиму одлично су играли капитен Никола Грбић и смечер Бојан Јанић, док је Иван Миљковић имао пуно проблема да пробије чврст блок Аргентинаца. На блоку су такође веома добри били Станковић и Подрашчанин.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се