Сигурна победа Србије

Одбојкаши Србије играју савладали су Мексико резултатом 3:0, по сетовима 25:23, 25:18 и 25:19. Наша репрезентација пласирала се у наредно коло Светског шампионата и то као првопласирана екипа у групи.

Одбојкашка репрезентација Србије освојила је прво место у Групи Х и пласирала се у трећу фазу такмичења на Светском првенству, пошто је данас победила селекцију Мексика у Милану са 3:0 (25:23, 25:18, 25:19).

Меч је трајао један сат и шест минута.

Србија је рутински остварила очекивану победу против Мексика и освојила прво место у Групи Х, у другој фази такмичења на СП.

Одбојкаши Србије наставиће такмичење у трећој фази, у четврфиналној Групи П у Фиренци, са победником Групе М (Аргентина, Француска, Јапан) и другопласираном селекцијом из Групе И (Русија, Шпанија, Египат).

Прву утакмицу у Фиренци Србија ће одиграти у понедељак у 17.00 против победника Групе М, а други меч против другопласиране селекције из Групе И уторак у 17.00.

Друго место у Групи Х припало је Куби, а треће Мексику.

Утакмица је одиграна у "Медиоланум арени" пред око 3.600 гледалаца.

Србија: Коачевић (12), Јанић (6), Петковић, Терзић, Станковић (6), Грбић (4), Никић, Миљковић (19), Старовић (2), петровић, Подрашчанин (8), Росић.

Мексико: Бесера, Мејер (9), Х. Ранхел (2), Кордова (3), Контрерас (9), Рамирес, Гуера (13), П. Ранхел (1), Мартел (3), Агилера (2), Манзо (1), Кинонес.

Резултати Групе Х:

Србија - Куба 3:1
Куба - Мексико 3:0
Србија - Мексико 3:0

Табела:

1. Србија    2 2 0   6:1   4
2. Куба       2 1 1  4:3    3
3. Мексико  2 0 2  0:6    2

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се