Пала Куба

У првој утакмици друге фазе такмичења на Првенству света, одбојкашка репрезентација Србије победила је у Милану селекицју Кубе резултатом 3:1 (16:25, 25:19, 25:22, 25:19). Другу утакмицу у оквиру Х групе најбољи одбојкаши Србије играће у суботу од 17 часова против Мексика.

Сениори Србије савладали су Кубу у изузетно важној утакмици, која изабранике Игора Колаковића доводи надомак пласмана у четвртфиналну групу. Почетак је био лош, али је зато наставак, а посебно крај био упечатљив. Повела је Куба са 1:0 и у том првом сету наши репрезентативци као да нису били на терену дворане Медиоланум. Ни други сет није почео боље, али ипак, од средине сета Србија је заиграла много боље и успела да изједначи. Оно што храбри је жеља и борбеност пулена Игора Колаковића, који нису посустајали ниједног тренутка. Управо та борбеност и воља су их и довели до важног тријумфа.

Утакмицу у дворани Медиоланум посматрао је и Дејан Станковић, капитен фудбалске репрезентације Србије и члан Интера из Милана у друштву клупског друга, Бразилца Дагласа Маикона.

Подсетимо, победник Х групе у Милану играће у П групи, у Фиренци, против победника М групе (Француска, Аргентина, Јапан) и другопласиране селекције из И (и) групе (Русија, Египат, Шпанија).

Другопласирана селекција из Х групе играће у Љ групи, у Фиренци, против победника И (и) групе (Русија, Египат, Шпанија) и против победника Н групе (Пољска, Бразил, Бугарска).

Србија је сутра слободна, а у суботу од 17,00 часова, у оквиру 3. кола Х групе, играће против Мексика. У Х групи, сутра ће играти Куба и Мексико од 21,00 час.

СРБИЈА: КОВАЧЕВИЋ (17), ЈАНИЋ (12), ПЕТКОВИЋ, ТЕРЗИЋ, СТАНКОВИЋ (5), ГРБИЋ (3), НИКИЋ, РАШИЋ (1), МИЉКОВИЋ (19), СТАРОВИЋ, ПОДРАШЧАНИН (6), РОСИЋ. ТРЕНЕРИ: ИГОР КОЛАКОВИЋ И ЖЕЉКО БУЛАТОВИЋ.

КУБА: ЛЕОН (10), ЛЕАЛ (10), ГУТИЈЕРЕС, КАМЕХО (7), СЕПЕДА (6), ОРТИС, БЕЛ, СИМОН (17), ЈЕРЕСУЕЛО (4), МЕСА, ДИЈАС, ЕРНАНДЕС (11). ТРЕНЕРИ: ОРЛАНДО САМЈУЕЛ БЛЕКВУД И ПЕДРО ИДАЛБЕРТО ВАЛДЕС.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара