Одбојкаши у Милану

Два дана припрема и почиње други круг. Нови град и нови противниц, циљ исти - пласман у наредну рунду. Одбојкаши Србије допутовали су у Милано, где ће наставити такмичење на Првенству света. Противници су Куба и Мексико, два тима иду даље.

Наши најбољи одбојкаши играће прву утакмицу друге фазе такмичења у четвртак 30. септембра против Кубе, а у суботу 1. октобра састаће се са селекцијом Мексика. Обе утакмице почињу у 17 часова, директан пренос је на нашем Другом програму. Куба и Мексико одмериће снаге у петак 1. октобра. Пласман у трећи круг такмичења избориће две првопласиране селекције из свих шест група.

Победник наше групе играће у трећој фази такмичења против најбољег из М групе, коју чине Француска, Аргентина и Јапан, и другопласираног из И групе, у којој су Русија, Египат и Шпанија. Другопласирана селекција из наше групе играће против победника И групе (Русија, Египат, Шпанија) и победника Н групе (Пољска, Бразил, Бугарска).

Победници група у трећој фази такмичења пласираће се у полуфинале, другопласирани ће играти за пласман од петог до осмог, а трећепласирани за пласман од деветог до 12. места.
Селектор наше репрезентације Игор Колаковић с респектом се осврнуо на наше противнике у другој фази такмичења - Кубу и Мексико.

"Имамо изузетно квалитетне противнике, па би зато што пре требало да заборавимо два пораза која смо претрпели у претходном делу такмичења", поручио је Колаковић.

Он је подсетио да је Куба победом против Бразила показала с каквим квалитетом располаже и додао да ни Мексико није ништа мање достојан поштовања.
"Треба да одиграмо два меча у три дана. Верујем да ћемо бити потпуно спремни за оба дуела и надам се проласку у следећи круг", поручио је Колаковић.

Средњи блокер Никола Ковачевић истакао је да се "не треба освртати на оно што је прошло". "Иако смо изгубили од Пољака, испоставило се да смо боље прошли од њих", рекао је Ковачевић. Он је оценио да је пораз против Пољске био произвиод "слабе концентрације".
"Нисмо играли лоше у Трсту, иако нас је Канада изненадила, а у мечу против Пољске смо једноставно били деконцентрисани", рекао је Ковачевић.

"Морамо да будемо први у групи, како бисмо обезбедили боље позиције за наставак првенства", додао је Ковачевић.

Техничар Владо Петковић такође је оптимиста уочи наставка шШмпионата света.
"Истина је да пред нама није нимало лак задатак, јер су Куба и Мексико селекције за свако поштовање. Очекујемо, ипак, да ћемо ову фазу такмичења завршити с успехом и да ћемо 'напасти' полуфинале", рекао је Петковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара