Србија изгубила

Одбојкаши Србије успели су да избегну групу "смрти". Мушка одбојкашка репрезентација Србије поражена је у трећем колу Ф групе Светског првенства у Италији од селекције Пољске, актуелног европског шампиона, са 3:1 (25:19, 25: 18, 21:25, 25:23). Наша селекција се сели у Милано где ће јој противници бити Мексико и Куба.

У мечу у коме нико није желео да победи, наша репретентација је била "боља" и успела да изгуби. Наиме, победник меча се сели у групу "смрти" у којо га очекују Бугарска и Куба, а то је селекција Пољске. Србија је боње прошла и иде на мегдан Мексику и Куби. По новим пропозицијама бодови се не преносе из фазе у фазу такмичења, тако да се поново игра од нуле.   

Чудан меч. Обе селекције играле су са пола снаге и трудиле се да неприкажу ништа, то јест да сакрију све адуте за евентуални сусрет у финишу такмичења. Нове пропозиције такмичења довеле су до апсурдних ситуација на овом Светском првенству. Наиме, из наше групе, скоро отворен пут до четвртфинала има "најгори", трећепласирана селекција Немачке. Многе селекције су се жалиле на овакав распоред такмичења.

Меч је обиловао грешкама на обе стране. Сусрет је послужио тренерима за уигравање неких акција, а играчима за "вежбање" сервиса и смечева. Снажни сервиси на обе стране проузроковали су гомилу аута, боље речено поклоњених поена.

У прва два сета доминирали су Пољаци. Нашима ништа није полазило за руком. Тренер Колаковић је покушао да изменама разигра млађе играче, али они нису успели да озбиљније припрете Пољацима, који оба сета решавају у своју корист.

Трећи сет на страни Пољака почела је, и завршила, друга постава. Која није успела да парира нашем саставу. Виђено је неколико дугих поена у којем су обе репрезентације приказале борбеност. Ипак, на крају је славила наша селекција.

У последњем, четвртом сету, водила се највећа борба. Изједначен резултат био је до самог финиша сета. Наши репрезентативци су покушали да стигну до тај-брејка, међутим, Пољаци им то нису дозволили и заслужено тријумфовали са 25:23 у четвртом сету, за коначних 3:1.

Наша селекција је освојила друго место и у наставку такмичења играће у Милану са селекцијама Мексика и Кубе.

Распоред утакмица:
Србија - Куба, четвртак 30. 9. у 17.00 часова РТС-2
Куба - Мексико, петак 1. 10. у 17.00 часова
Србија - Мексико, субота 2. 10. у 17.00 часова РТС-2

Две екипе настављају такмичење у трећој фази, бодови се, такође, не преносе.  

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара