Пораз од Канаде

Мушка одбојкашка репрезентација Србије поражена је вечерас у Трсту, у другом колу Ф групе на Светском првенству, од Канаде са 3:1 (25:20, 25:22, 17:25, 25:23). Одбојкаши Србије сутра у 21.00 састају се са актуелним европским шампионом Пољском.

Након синоћне фантастичне игре и убедљиве победе против Немачке, Србија је вечерас потпуно разочарала у мечу против Канаде. "Бели орлови" нису личини на синоћну екипу, којој је све полазило за руком.

Селектор Игор Колаковић је у односу на синоћну поставу у игру против Канаде увео нове играче. Из поставе је у првом сету изоставио Грбића, Миљковића и Јанића, а шансу указао Петковићу, Старовићу и Никићу. Одмах је пошло све "по злу" за наш тим, јер наши играчи нису могли да испрате мотивисане Канађане.

Од половине другог сета Колаковић је на паркет увео Грбића и Миљковића, али ствари нису кренуле мног на боље. Двојица најискуснијих играча су зауставили ураганске нападе Канаде, али је то било недовољно да се преокрене резултат.

Нешто боље Србија је играла у трећем сету, али је у четвртом периоду поново имала пуно осцилација. Додуше, наша репрезентација је имала шансу да дође до тај-брејка, али слаба серва је одлучила да Канада оствари значајну победу.

Остало је нејасно зашто више није играо Бојан Јанић, који је синоћ био наш најбољи играч. Он је само повремено улазио у игру, што се осетило у репрезентацији Србије.

У градској дворани, пред око 5.000 гледалаца, судили су: Абдулах (Саудијска Арабија) и Сакаиде (Јапан).

Србија: Ковачевић 17, Јанић, Петковић 1, Терзић, Станковић 7, Самарџић, Грбић 4, Никић 14, Рашић, Миљковић 16, Старовић 8, Подрашчанин 8.

Канада: Мејнвил 9, Канди, Луис, Ховсон, Даф 7, Сунијас 6, Симак 3, Шнајдер 1, Ван Ланквелт 11, Шмит 10, Винтерс 14, Перин 1.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара