Блокирани Немци

Одличан старт одбојкаша Србије. У премијери на Светском првенству у Италији, побеђена је Немачка са 3:0 по сетовима 25:21, 25:21, 25:13. Противник у другом колу групне фазе је селекција Канаде. Утакмица почиње у 17.00 часова, а директан пренос је на нашем Другом програму.

Ношени фантастичним навијањем, пре свега групе навијача из удужења Срба "Вук Караџић" из Трста, наши одбојкаши су показали да припадају самом врху светске одбојке. Одличном игром у сва три сета наши одбојкаши нису дозволили, иначе одличним Немцима, ни у једном тренутку да запрете, и доведу нашу победу у питање. Фантастичан пријем и сјајан блок, кључ су успеха наше репрезентације. Довољан је податак да је однос у успешним блоковима био 11:2 за Србију. Нашима је за победу било потребно само 70. минута.

Прва препрека на путу "орлова" је савладана. "Панцери" су приказали солидну игру, али нису имали решења за дисциплиновану игру нашег тима, који је , може се рећи, одржао час одбојке.

Никола Грбић са једне и Иван Миљковић са друге стране, поново су били ослонац екипе, у тренутцима када се ломио резултат, њих двојица су преузимала одговорност и решавали поене на најбољи могући нашин. Поред њих двојице Јанић и Ковачевић су пружили одличну партију, док је либеро Росић био неумољив на пријему.

Први сет донео је почетно испитивање снага. Немци први стижу до предности од два разлике. Међутим, наши преокрећу резултат и на први технички тајм-аут одлазе са минималном предношћу - 8:7. До другог техничко тајм-аута Србија стиже до предности од 16:13, иако су наш имали и предност од четири поена.

Противник успева да се приближи на 17:16. Наши играчи преузимају иницијативу, Миљковић је незаустављив и до прве сет лопте долазимо при резултату 24:20. Први сет Србија је решила у своју корист резултатом 25:21.

Још боља игра наших одбојкаша у другом сету. Немци покушавају снажним сервисима да поремете наш пријем. То им доноси само већи број грешака. На први технички тајм аут Србија одлази са предношћу од 8:7. "Орлови" потом успевају да повећају на два разлике и да одржавају ту предност. При резултату 14:12 за Србију, Немци траже тајм-аут, неуспешан, наши освајају два везана поена и на другом техничком тајм-ауту иумају предност - 16:12, потом и 17:12.

У финиш другог сета ушло се са предношћу Србије од 20:15. Ова предност дозволила је нашим играчима да се мало опусте и покажу лепршаву игру и рутинску приведу сет крају. Као и у првом сету, до меч лопте стижемо при резултату 24:20, а сет решавамо у своју корист - 25:21.

  

Одбојкаши Србије одлично започињу трећи сет. Жељни да што пре заврже меч и сломе отпор противника до првог техничког тајм-аута праве предност од 8:5. Немци покушавају да уђу у ритам, немају решења за игру наших репрезентативаца. Врло брзо Србија стиже до предности од 5 разлике - 12:7. Немци траже тајм-аут како би прекинули серију наших репрезентативаца, и успевају да смање на 12:9.

То као да је наљутило наше репрезентативце, праве серију од три везана поена. Немци су приморани да траже нови тајм-аут, неуспешан. Србија осваја наредни поен - 16:9 и одтишло се на други технички тајм-аут.

Отпор Немаца је сломљен, противник је увидео да неможе да се супротстави нашим одбојкашима и тотално се предао.

Трећи сет Србија решава у своју корист резултатом 25:13.

Утакмица је одиграна у дворани Палатрст, пред 4.750 гледалаца, судили су Фабрицио Пасквале из Италије и Патриша Салваторе из САД.

СРБИЈА: Ковачевић (9), Јанић (16), Петковић, Терзић, Станковић (7), Грбић (2), Никић, Миљковић (13), Старовић, Петровић, Подрашчанин (9), Росић.
Тренери: Игор Колаковић и Жељко Булатовић.

Немачка: Шварц (5), Тишер (1), Андрае (4), Калиберда, Бауер, Беме (4), Шепс, Тиле, Кром (11), Гинтер (2), Штојервалд, Грозер (14).
Тренери: Раул Лозано и Хуан Мануел Серамалера.

Резултати првог кола:
Група Ф:
Србија - Немачка 3:0
Пољска - Канада 3:0 (25:22, 25:21, 25:13)
Друго коло 26. 9.
Србија - Канада 17.00 РТС-2
Пољска - Немачка 21.00

Група А, Милано:
Египат - Иран 3:0
Италија - Јапан 3:0

Група В, Верона: 
Бразил - Тунис 3:0
Шпанија - Куба 2:3

Група Ц, Модена:
Русија - Камерун 3:0
Порторико - Аустралија 3:1

Група Д, Ређо Калабрија:
Аргентина - Венецуела 3:0
САД - Мексико 3:2

Група Е, Торино:
Француска - Чешка 3:2
Бугарска - Кина 3:0



 

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара