Србија циља борбу за медаље

Одбојкашка репрезентација Србије покушаће да се на шампионату света, који ће бити одржан од 25. септембра до 10. октобра у Италији, по четврти пут узастопно нађе међу четири најбоље екипе, у жестокој конкуренцији коју предводи бранилац титуле - Бразил.

Српски одбојкаши ће у првој фази играти у Ф групи у Трсту. У стартном мечу данас од 21 час састају се са Немачком, дан касније од 17 сати ривал ће им бити Канада, док ће 27. септембра (21.00) играти против Пољске. Директан пренос је на РТС.

Изабраници Игора Колаковића пуни самопоуздања  намеравају да крунишу до сада веома добру сезону. Одрадили су дуге припреме и спремно дочекују  17. Светски шампионат, на коме ће се Србија први пут појавити као самостална држава.

Наши одбојкаши су највећи успех у овој години остварили на завршном турниру Светске лиге у аргентинском Санта Феу, у јулу, када су приказали изузетно добре партије и заузели треће место.

Тај домет се, чак, може сматрати и подвигом ако се узме у обзир да у државном тиму није било двојице најискуснијих појединаца - капитена Николе Грбића и коректора Ивана Миљковића.

Њих двојица биће у саставу који из године у годину успева да се одржи у самом одбојкашком врху на великим такмичењима, иако је последња медаља, бронзана, освојена још 2007. на шампионату Европе у Русији.

За репрезентацију Србије на Мондијалу у Италији играће: Никола Ковачевић, Бојан Јанић, Владо Петковић, Милош Терзић, Драган Станковић, Марко Самарџић, Никола Грбић, Милош Никић, Милан Рашић, Иван Миљковић, Саша Старовић, Борислав Петровић, Марко Подрашчанин и Никола Росић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара