Нека се спреме Немци

У Трст по медаљу

Селектор мушке сениорске одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић објавио је састав нашег тима који ће од 25. септембра до 10. октобра учествовати на Шампионату света у Италији.

На списку су:
Техничари: Никола Грбић и Владо Петковић.
Коректори: Иван Миљковић и Саша Старовић.
Либера: Марко Самарџић и Никола Росић.
Блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Борислав Петровић и Милан Рашић.
Примачи: Бојан Јанић, Милош Никић, Никола Ковачевић и Милош Терзић.

Најбољи српски одбојкаши сутра путају из Београда у Трст, где ће први меч у групи Ф играти против Немачке 25. септембра од 21 час. У другом колу ривал Србији биће Канада 26. септембра од 17 сати, док ће дан касније играти против Пољске (21.00).

Дан уочи поласка на Шампионат Колаковић је на конференцији за новинаре у хотелу "М" поручио да очекује пласман нашег тима у полуфинале Мондијала, односнио борбу за једну од медаља.

"Добро смо припремљени, немамо проблема са повредама. Надам се да ће тако и остати и да ћемо на шампионату играти најбоље у одлучујућим партијама", рекао је Колаковић.

Селектор Србије очекује да ће такмичење бити уједначено, с обзиром на квалитет репрезентација.

"Свака утакмица биће борба 'на живот и смрт' јер су амбиције и других тимова сличне нашим када је у питању освајање медаље", навео је Колаковић, уз констатацију капитена Грбића да "нема апсолутних фаворита".

"То може да буде и добро и лоше. Може да се догоди да не уђемо међу осам најбољих тимова, али и да освојимо златну медаљу. Оптимиста сам и верујем да у овом саставу можемо остварити циљ", навео је Грбић коме је ово четврто учешће на планетарној смотри.

Примач Јанић је додао да се нада да ће наш тим подизати форму "из утакмице у утакмицу".

"Имали смо довољно времена за припрему. Наша жеља је медаља и потрудићемо се да је испунимо", поручио је Јанић.

Састави осталих група 17. Мондијала:
А група (Милано) - Италија, Јапан, Египат и Иран.
Б група (Верона) - Бразил, Шпанија, Куба и Тунис.
Ц група (Модена) - Русија, Порторико, Аустралија и Камерун.
Д група (Ређо Калабрија) - САД, Аргентина, Венецуела и Мексико.
Е Група (Торино) - Бугарска, Кина, Француска и Чешка.

У другу фазу такмичења пласираће се по три селекције из сваке групе, које ће формирати нових шест група од по три селекције.

Пласман у трећу рунду избориће по две селекције из сваке групе, формирајући нове четири групе са по три репрезентације. Победници група ће проћи у полуфинале, другопласиране репрезентације ће играти за пласман од петог до осмог места, а трећепласирани тимови ће разигравати за пласман од деветог до 12. места.

Финале Шампионата света биће одиграно 10. октобра у Риму.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара