Бразил освојио Светску лигу

Репрезентација Бразила освојила је прво место на финалном турниру Светске лиге. У финалу су победили нашу селекцију са 3:2.

Утакмици у Арени присуствовало је 22.680 гледалаца, што је нови рекорд Светске лиге и београдске хале.

Ношени сјајном подршком са трибина изабраници Игора Колаковића добро су почели утакмицу и дошли до вођства од 4:2. Бразил је, међутим, брзо дошао до препознатљиве игре, успоставио равнотежу и до завршнице сета играло се поен за поен. Ипак, финиш првог дела утакмице припао је домаћој селекцији која је захваљујући агресивној игри стекла три поена предности (22:19) и сачували је до краја.

Други сет по много чему личио је на први, пошто ниједна екипа није успела да одмакне другој. Србија је успела да држи "прикључак" до 21:21, али су у завршници сета Бразилци били концентрисанији и повели са 25:23.

Почетак трећег сета у потпуности је припао Бразилу који је зауставио најбољег нападача Србије Ивана Миљковића и веома брзо дошао до осам поена предности (16:8).

У наставку сета Србија је сустизала противника и у завршници смањила на 20:23. То је, међутим, било све што је домаћа селекција постигла јер је Бразил још једном показао да одлично игра неизвесне завршнице.

Публика у Арени је и у четвртом сету уживала у врхунској одбојци, пошто су обе екипе поново играле поен за поен и уследила је нова неизвесност.

Код резултата 21:21, Бразилци су смечовали лопту у аут, али су судије преиначиле одлуку тврдећи да је она успут закачила и Миљковића што је изазвало салве звиждука са трибина. То као да је "дало крила" одбојкашима Србије који су у завршници сета смогли снаге да "вежу" три поена и изједначе на 2:2 у сетовима.

Искусни Бразилци одлично су почели одлучујући, пети сет и повели са 2:0. Тада је уследио потпуни преокрет Србије која је дошла до предности од 8:5.

Када је Србија повела са 10:8, учинило се да ће домаћин први пут у историји освојити Светску лигу, али је Бразил показао зашто је једна од најбољих екипа на свету. "Кариоке" су, захваљујући одличном сервису, освојиле четири поена заредом, повеле са 12:10 и најавиле победу.  У тим тренуцима екипа Србије потпуно је "пала" у игри, што је Бразил умео да искористи и реши пети сет у своју корист са 15:12.

Србији је ово било четврто финале и четврта сребрна медаља уз то наша репрезентација освојила је и две бронзане медаље, док је Бразилцима ово је осма титула у Светској лиги уз два сребра и четири бронзе.

Одбојкашка репрезентација Русије освојила је треће место на завршном турниру Светске лиге, пошто је у Београдској арени савладала Кубу са 3:0 (25:13, 26:24, 25:16).

Број коментара 108

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво