Србија победила Кубу и пласирала се у велико финале

Најбољи одбојкаши Србије пласирали су се у велико финале овогодишње Светске лиге, пошто су у полуфиналу, резултатом 3:1, савладали селекцију Кубе. По сетовима је било 18:25, 25:13, 25:21, 27:25. У великом финалу Србија ће играти против селекције Бразила.

У београдској дворани "Арена", пред око 15.000 гледалаца, утакмицу су судили: Ким из Јужне Кореје и Хобор из Мађарске.

Србија: Ковачевић, Марић, Бјелица, Јанић, Петковић, Станковић, Самарџић, Грбић, Никић, Герић, Миљковић, Старовић, Подрашчанин, Росић.

Куба: Ф. Леон, Алварез, О. Леон, Даламу, Гутијерес, Камехо, Капеда, Санчес, Бел, Симон, Херезуело, Фирен, Доминико, Дијас.

Одбојкаши Србије направили су подвиг пласманом у финале Светске лиге и тако успешно заокружили веома добру сезону нашсих репрезентативних селекција на међународној сцени у првој половини ове године.

Репрезентацију Србије до победе је предводио Иван Миљковић са 26 поена, Милош Никић постигао је 12, а по девет поена додали су Марко Подрашчанин и Драган Станковић.

У екипи Кубе најефикаснији су били Роберланди Симон и Вилфедо Леон са по 17 поена.

Одбојкаши Кубе су у првом сету потпуно доминирали, водили су од почетка деонице (6:1, 8:3, 10:6). Играчи Србије успели су да се примакну на поен заостатка (11:12), али су Кубанци узвратили и до краја сета одржавали предност између два и седам поена.

У другом сету репрезентативци Србије заиграли су много боље, после почетног вођства Кубе од 5:6, "орлови" су преокренули на 12:6 и затим на 15:7, највише захваљујући доброј игри у блоку. Након тога домаћи играчи су повећавали вођство и врло убедљиво освојили други сет.

У трећем сету, после почетног вођства изабраника Орланда Блеквуда од 7:4, одбојкаши Србије су највише захваљујући Миљковићу преокренули на 15:13. После тога играло се поен за поен, али су домаћи играчи у завршници ипак успели да се "одлепе" на четири поена (22:18) и освоје трећи сет.

На почетку четвртог сета одбојкаши Србије су у неколико наврата имали по три поена предности (7:4 и 10:7), али су Кубанци успели да изједначе, после чега су се екипе смењивале у вођству.

Одбојкаши Србије нису успели да искористе две сет-меч лопте при резултату 24:22, после чега су Кубанци преокренули на 24:25. Међутим, домаћи играчи су борбеном игром ипак успели да освоје четврти сет и изборе пласман у финале.

Србија ће други пут узастопно играти у финалу Светске лиге. Прошле године селекција САД је била боља у финалу.

У првом полуфиналу, првопласирани тим Ф групе Бразил победио је другопласирану репрезентација у групи Е, Русију резултатом 3:0 и тако се пласирао у велико финале овогодишње одбојкашке Светске лиге.

У великом финалу у недељу од 20 часова састаће се селекције Бразила и Србије, док ће три сата раније, у мечу за треће место играти Куба и Русија.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво