Бронза за младе одбојкаше

Прва медаља за јуниоре у историји. Мушка јуниорска одбојкашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на првенству Европе, пошто је у мечу за треће место победила селекцију Холандије резултатом 3:2 (21:25, 25:23, 25:20, 22:25, 15:10). Меч одигран пред око 1.500 гледалаца.

Велика борба и заслужена медаља за Србију. Наши јуниори имали више снаге и концентрације у одлучујућим тренутцима и заслужено су савладали Холанђане. Утакмица је одиграна у Бобрујск арени пред око 1.500 гледалаца, а судили су Јури Бакунович из Белорусије и Валдис Јанковскис из Летоније.

Јуниори Србије освојили су у Белорусији прву бронзану медаљу на првенствима Европе. Изабраници Милана Жарковића успели су да савладају Холанђане у изузетно тешком и узбудљивом мечу.

Водила је Србија у првом сету 19:15, али га је ипак изгубила. Слична ситуација виђена је и у другом сету, али наши младићи нису поновили грешку и успели су да изједначе.

Боља игра у трећем сету крунисана је вођством од 2:1, али је неизвесност настављена, јер су Холанђани изједначили, па је одлука о власнику бронзе пала у петом сету, када су наши млади одбојкаши приказали одличну игру и заслужено тријумфовали.

Србија: Ковачевић (16), Лисинац, Копривица (6), Мрдак, Капур, Јововић (4), Опачић (12), Милутиновић (15), Петковић, Буцуљевић, Перић (1), Атанасијевић (31).

Холандија: Абдел - Азизи, Кемник (1), Дерксен, Ван ден Хувел, Тер Хорст (14), Ван Реком (18), Досет (5), Хогендорн (23), Паркинсон (11), Огинк, Хелд, Блом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво