Са Русима за бронзу

"Орлови" без финала. Кадетска репрезентација Србије у одбојци није успела да обезбеди место у финалу Олимпијских игара младих, па ће се, после пораза од Кубе, сутра борити за бронзану медаљу са репрезентацијом Русије. Кубанци су славили са 3:0. Да ли ће наша репрезентација успети да се реваншира Русима за пораз из групне фазе такмичења.

Против Кубе у полуфиналу наши репрезентативци играли су много боље него два дана раније у мечу са Русијом, али на крају резултат је био једнак - 3:0 за противника. Следи нови дуел са Русима, улог је много већи - медаља.

Кубанци су победили са 3:0 (25:22, 25:19, 25:22) за 80 минута игре, а нашем тиму, пре свега у првом и трећем сету, недостајало је мало среће да преокрену резултат у своју корист - један добар сервис, један добар смеч, бољи блок... У екипи Кубе у одлучујућим тренуцима све лопте ишле су Вилфреду Леону, који већ игра и за сениорски тим своје земље, и он их је обично после високог скока лако реализовао (висина смеча му је 355 сантиметара), али мало је недостајло да баш на Леону наши направе преокрет у трећем сету. Прво су га високим блоком уплашили, па је желео нижом лоптом да разбије блок и погодио је сајлу, а затим је наш блок освојио директан поен после његовог смеча...

"Тада само имали и контру за 23. поен, али је наш либеро додао лопту лоше, преко мреже... Имали смо шансу, али је нисмо искористили. Чини ми се да нисмо имали ни среће јер су судије две сумњиве лопте у првом и трећем сету, када се резултат ломио, пресудиле у корист противника. Ми смо дошли у Сингапур да освојимо медаљу. Сутра играмо меч за бронзу и надам се да ћемо се радовати, само ако момци понове данашњу игру", рекао је тренер Милан Ђуричић.

За сутрашњи меч биће спреман и Алекса Брђовић који је у другом сету данас лакше повредио скочни зглоб, а права сензација десила се у другом полуфиналном мечу. Иако су, после сјајне игре и победе над Србијом, сви видели Русију у финалу - финалиста је Аргентина.

Аргентинци су савладали Русију за само 64 минута са 3:0 (25:10, 25:16, 25:19) и последњег дана такмичења на Олимпијским играма младих имају прилику да се у финалу реванширају Кубанцима за пораз у групи.

Исто то покушаће да ураде одбојкаши Србије у борби за треће место са Русијом.

Дворана „Тоа Пајо". Гледалаца: 1.950. Судије: Хулио Барбоса (Бразил) и Ибрахим ал Тарифи (С. Арабија).

Србија: Владисављев 1, Мартиновић 5, Живановић 3, Филиповић 1, Брђовић 3, Главинић 1, Жарковић 1, Стоиловић 10, Пантић, Станковић, Јовановић, Катић 10.

Куба: В. Леон 15, Гонзалес, Аражо 1, Х. Леон 2, Ламадрид 3, Гарсија, Дуран 13, Албо 6, Лојола 3, Пердомо 6.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се