Победа одбојкаша

На отварању одбојкашког турнира Србија савладала Конго са 3:1 (25:15, 25:18, 22:25, 25:21) и обезбедила место међу четири најуспешније екипе. Праве борбе тек предстоје. Са које позиције ће у борбу за медаље, зависи од исхода утакмице против Русије. На Илимпијском турниру младих има само шест екипа.

Одбојкашки турнир има само шест екипа учесница - светског првака Србију, четири континентална шампиона и Русију, која је ускочила због отказа европских првака Француза, и то је разлог што су наши одбојкаши стартном победом против Конгоанаца изборили место у полуфиналу Олимпијских игара младих.А, са које позиције ће у борбу за медаље зависиће од исхода сутрашњег меча са Русијом. Да би победили Русе мораће да играју много боље него против Конга.

"Дуго смо чекали на почетак турнира. Момци су били нервозни, нестрпљиви као да су једва чекали да се меч заврши и да се окренемо ка следећем противнику. Конго, видели сте ис ами, није екипа за потцењивање. Имају двојицу изузетно снажних и високих нападача и зато су прваци Африке. Сутра против Русије, сигуран сам, играћемо много боље и мирније и зато је ова победа важна", рекао је тренер Милан Ђуричић.

Најефикаснији у нашем тиму били су Стоиловић, Катић, капитен Жарковић и Брђовић који је у последњем сету, пошто је олако пропуштена прилика да се забележи победа са 3:0, при доскоку лакше повредио зглоб.

"Мало ме боли, али није страшно", рекао је Алекса Брђовић којег су домаћи новинари питали да ли је почео да игра одбојку да би продужио породичну традицију и да ли му помаже то што му је отац Дејан, био освајач олимпијске бронзе 1996.

"Прво сам играо кошарку, а онда без очевог знања прешао на одбојку... То што ми је отац био успешан одбојкаш ми не помаже нимало, већ ми отежава пут којим сам кренуо. Сви ме пореде с њим и зато планирам да га надмашим и освојим олимпијско злато", рекао је Алекса Брђовић.

Дворана „Тоа Пајо". Гледалаца: 1.500. Судије: Алвез Барбоса (Бразил) и Веи Лонг Ли (Сингапур).

Србија: Владисављев, Мартиновић 5, Живановић 3, Филиповић 5, Брђовић 7, Главинић, Жарковић, 9, Стоиловић 17, Пантић, Станковић 2, Јовановић, Катић 12.

Конго: Кадима, Чиденде, Мисијо 5, Шеша Масако 8, Казади1, Чибангу 5, Мајалуа 7, Бадија, Муџани, Мисано, Мбуји 14, Ингинда.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се