Колаковић: Даћемо све од себе за победу на турниру

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић изјавио је да ће његова екипа дати све од себе како би победила на завршном турниру Светске лиге у Београду.

Завршни турнир Светске лиге одржава се од 22. до 26. јула у Београдској арени. У Групи Ф учествују Аргентина, Куба и Бразли, док ће се се у Групи Е такмичити Србија, САД и Русија.

"Задовољство је играти на завршном турниру Светске лиге, на коме учествује шест најбољих светских селекција, посебно јер се одржава у Београду. Имамо велике амбиције, и као и све остале екипе желимо да победимо на сваком мечу", рекао је Колаковић.

Селекција Србије прву утакмицу игра среду од 20.30 (РТС-2) против репрезентације САД. Колаковић је рекао да очекује тежак меч и додао да је екипа под "спортским притиском".

"Нико нас не ставља под притисак, али логично је да смо под спортским притиском. Навикли смо јавност на добре резултате, а нико од нас више не жели успех на завршном турниру. Даћемо све од себе да то и остваримо", додао је селектор Србије.

На питање новинара да ли мисли да је европска одбојка у кризи, јер на завршном турниру учествују две европске и четири америчке репрезентације, он је рекао да су многе екипе у Светској лиги играле са комбинованим тимовима и да завршни турнир није прави показатељ.

Селектор актуелних шампиона Светске лиге, селекције САД, Ален Кнајп рекао је да је његова екипа постигла циљ пласманом на завршни турнир у Београду и да ће такмичење на "фајнал сиксу" искористити за уигравање нових играча.

"Постигли смо један циљ, стигли смо у Београд. Желимо да одиграмо најбоље што можемо и да се 'измеримо' са осталим екипама. Имамо много нових играча, верујем у њих. Играмо у јакој групи, Србија има добар тим, Русија је веома јака. Надам се да можемо до полуфинала", рекао је Кнајп. Он је додао да очекује добру утакмицу против Србије.

"Екипа домаћина ће бити изузетно мотивисана, публика ће бити на њиховој страни и радујем се што ћемо играти у таквој ситуацији. Ми тек развијамо систем игре, у квалификацијама смо имали успоне и падове, надам се да ћемо играти агресивно", рекао је још Кнајп.

Селектор репрезентације Русије Данијеле Бањоли рекао је да ће његова екипа на завршном турниру у Београду покушати да поправи утисак после лоших резултата из претходних година.

"Први пут сам селектор на завршном турниру. Било је тешко пробити се кроз квалификације. Играмо са најбољим екипама на свету и желимо да поправимо резултате које је национални тим остварио претходних година. Надам се да можемо до полуфинала", рекао је Бањоли и додао да мисли да је европска одбојка у кризи.

Селектор репрезентације Бразила Бернардо Резенде оценио је да први пут његова екипа није фаворит на завршном турниру.

"Први пут, на срећу, нисмо фаворити. Русија је увек јака, Србија у квалификацијама није играла у истом саставу, Аргентина и Куба су играли променљиво, али су се добро показали. Тешко је рећи ко је фаворит. Свака утакмица је важна", рекао је Резенде.

Селектор Аргентине Хавијер Вебер рекао је да је задовољан пласманом на "фајнал сикс" и додао да ће његова екипа покушати да дође до полуфинала.

"Играћемо са најбољим светским екипама и биће тешко доћи до финала. У групи смо са Кубом и Бразилом, можда им нисмо дорасли јер смо млади, али даћемо све од себе да победимо на те две утакмице и пласирамо се у полуфинале", рекао је Вебер.

Селектор Кубе Орландо Самјуел Блеквуд рекао је да се нада пласману у полуфинале.

"Ово ће бити велико искуство за младе играче, надам се полуфиналу. Завршили смо један олимпијски циклус, а са овим тимом започињемо следећи. Задовољан сам пласманом на завршни турнир", рекао је Блеквуд.

Поред утакмице између Србије и САД у среду играју Аргентина и Куба (17.30).

Другог дана такмичења, у четвртак, од 17.30 играју Куба и Бразил, а три сата касније САД и Русија.

У трећем колу, у петак, Бразил и Аргентина играју од 17.30, док се од 20.30 (РТС-2) састају Србија и Русија.

По две екипе из група Е и Ф играће у суботу полуфиналу, док су утакмице за медаље на програму у недељу.

Најјефтиније дневне улазнице (за обе утакмице) коштају 200 динара.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво