Први црнац у кинеској репрезентацији

За одбојкашку репрезентацију Кине играће Динг Хуи који и он ће бити први црнац у историји ове државе који ће играти за национални тим, преносе локални медији.

Дингов отац је из Јужне Африке, али он је одрастао са мајком у Хангџоу, граду кинеске источне провинције Џеђијанг, а пошто је рано показао свој таленат ишао је у специјалну спортску школу.

Од 2003. године био је члан провинцијског одбојкашког клуба и касније је уврштен у јуниорску репрезентацију Кине. Тако да позив у сениорски тим представља логичан напредак.

Динг је први пут запажен у јавности када је Кина на Светском јуниорском првенству у Мексику 2007. године освојила друго место. Овај 20-годишњи 185 центиметара висок одбојкаш одавно је импресионирао селектора Кине Џоу Ђијана.

"Гледао сам неке његове утакмице. У одличној је физичкој кондицији и има велики потенцијал, али је сувише млад за Олимпијске игре у Пекингу", рекао је селектор 2007.

Годину дана касније Џоу је позвао Динга у "нову" репрезентацију која ће се спремати за Олимпијске игре у Лондону 2012.

"Ми смо изабрали играче према њиховим способностима и према ономе што нам је потребно у екипи. Он се не разликује од осталих играча. Они су сви Кинези", рекао је Џоу.

Динг је објаснио да не жели да буде третиран другачије од осталих одбојкаша.

"Сви хоће интервју са мном, можда зато што сам пореклом из иностранства. Међутим, ја желим да моју репутацију градим на терену", рекао је либеро кинеске репрезентације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије