Пуна подршка одбојкашким талентима

Улагање у одбојкашке таленте и развој млађих категорија, који би врхунац достигли на Олимпијским играма 2016. године, један је од главних заједничких циљева Министарства омладине и спорта, Одбојкашког савеза Србије и генералног спонзора ОСС, компаније ВИП Мобил, закључено је на састанку у просторијама ОСС.

"Одбојкашки савез Србије не одликују само врхунски резултати, већ и масовност. У овом савезу се посебно води рачуна о неговању талената, а приоритет су млађе категорије", истакла је Самарџић-Марковићева.

Ресорна министарка је оценила да је одбојка најомиљенија ваннаставна активност међу школском популацијом у Србији.

"У одбојци нема насиља и допинга, па је општа препорука да се млади што више укључују у овај спорт", истакла је Самарџић Марковић.

Председник ОСС Александар Боричић нагласио је да су ОСС и Министарство омладине и спорта на истом путу подршке у развоју одбојке у Србији, а да је на том путу веома важна улога генералног спонзора, ВИП Мобил компаније.

"Наша заједничка жеља је улагање у будућност деце", рекао је Боричић и подсетио да је ове године на програму изузетно богата такмичарска сезона.

"Чека нас велики број такмичења, међу којима су Светска лига, Евролига, квалификације за првенство света, Универзијада...Кадетске категорије су нас већ обрадовалеи са две сребрне медаље на првенству Европе у Ротердаму, а надамо се да ће у одбојци бити још успеха", рекао је Боричић.

Он је напоменуо да су Олимпијске игре у Лондону близу, али да се већ "трасира пут" ка Играма 2016. године.

Председник ВИП Мобил компаније Александар Шперл нагласио је да су врхунски резултати одбојке у Србији резултат "тимског рада и високе професионалности у раду ОСС".

"Наставићемо да улажемо у развој одбојке у Србији још већим интензитетом него до сада. Поносни смо што можемо да подржимо српску одбојку која је стекла огроман углед у свету", рекао је Шперл.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије