Боричић: Од кадета и кадеткиња тек очекујемо успехе

Александар Боричић, председник Одбојкашког савеза Србије презадовољан сребрним медаљама кадета и кадеткиња на Европском првенству у Ротердаму.

- Мислим да је за наш савез изузетно важно да смо после учешћа мушке и женске сениорске селекције на Олимпијским играма у Пекингу, ове године постали једина европска земља чије су обе кадетске репрезентације освојиле медаље. Треба нагласити да је ово нова генерација кадеткиња и од њих смо прижељкивали позитиван резултат. Међутим, кадети су нас пријатно изненадили. То је добра екипа, не само због ове медаље, већ и због индивидуалних квалитета, који поседују. Ако буду наставили да раде као до сада, уз адекватне услове, које ће Одбојкашки савез Србије да обезбеди, треба очекивати још успеха у будућности - истакао је Александар Боричић, председник ОСС.

Милан Ђуричић, тренер мушке кадетске селекције Србије:

- Први циљ нам је био да обезбедимо одлазак на Светско првенство, што смо и остварили. Дали смо свој максимум. Остаје жал што у финалу нисмо имали снаге да се одупремо игри Француза, али мислим да је сребрна медаља велики успех за српску одбојку. Постигли смо нешто што генерације пре нас нису успеле. Даћемо све од себе и на Шампионату света, само нека нас здравље послужи.

Најбољи либеро Европског првенства за кадеткиње била је Марија Михајловић: 

- Цело првенство је лепо одиграно. Мислим да смо могле да стигнемо и до златне медаље, само нам је недостајало више искуства. Верујем да ћемо већ на Светском првенству да пружимо још боље издање. Што се тиче појединачне награде, поносна сам, али такође знам да могу још боље да играм.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара