Одбојкаши Србије нанизали трећи пораз, Олимпијске игре све даље

Одбојкаши Србије изгубили су од Немачке резултатом 3:0 (25:21, 25:20, 25:20) у последњем мечу прве такмичарске недељељ Лиге нација у Рио де Жанеиру.

Одбојкаши Србије су трећим неуспехом у низу завршили прву такмичарску недељеу Лиге нација у Бразилу.

Након доброг почетка и победе над Ираном, Србија је нанизала три пораза - од Јапана, Бразила и вечерас од Немачке, што би могло скупо да кошта у борби за пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Нису репрезентацији Србије много значили поени Дражена Лубурића (13) и капитена Уроша Ковачевића (10).

Немачка је имала расположеније играче, а предњачили су Мориц Рајхарт и Тобијас Бранд са по 17 поена. Пратио их је Јан Беме са 11.

Друга такмичарска седмица Лиге нација на програму је од 4. до 9. јуна, а Србија ће први меч у Отави одиграти 5. јуна од 22.30 против Холандије.

Свака репрезентација ће током једне седмице одиграти четири утакмице, односно укупно 12 мечева за три такмичарске недеље.

На финални турнир, који је на програму од 27. до 30. јуна у Лођу, пласираће се домаћин Пољска и још седам најуспешнијих селекција.

Борба за олимпијску визу

За одбојкаше Србије Лига нација је борба за пласман на Олимпијске игре. Пред њима је задатак да побеђују и скупљају бодове како би обезбедили позицију на ФИВБ ранг листи која води у Париз.

Олимпијске визе већ имају домаћин Игара Француска и шест екипа које су биле најбоље на квалификационим турнирима - Пољска, Америка, Јапан, Бразил, Немачка и Канада.

Преосталих пет места попуниће најбоље репрезентације са континената који немају представнике, а онда и најбоље екипе са светске ранг листе.

Србија је пре почетка Лиге нација била на месту које води у Париз, али је након три пораза у Бразилу изгубила жељену позицију. Времена за поправни има.

Резултати утакмица репрезентације Србије у Бразилу:
23.5. Србија - Иран 3:1
23.5 Србија - Јапан 0:3
25.5. Србија - Бразил 1:3
26.5. Србија - Немачка 0:3

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије