Игор Колаковић саопштио шири списак обојкаша за Лигу нација

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Игор Колаковић саопштио је шири списак играча за Лигу нација, која је за нашу селекцију и квалификационо такмичење за Олимпијске игре у Паризу.

На ширем списку репрезентације Србије за учешће у Лиги нација селектор Колаковић је позвао чак 30 одбојкаша.

Техничари: Вук Тодоровић, Алекса Батак, Никола Јововић, Матија Милановић и Никола Петровић;

Коректори: Александар Атанасијевић, Дражен Лубурић, Никола Мељанац, Душан Николић и Лука Станковић;

Либера: Милорад Капур, Вукашин Ристић и Душан Јовић;

Блокери: Марко Подрашчанин, Петар Крсмановић, Александар Недељковић, Немања Машуловић, Андреј Рудић, Владимир Гајовић, Александар Стефановић и Александар Бошњак;

Примачи: Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Миран Кујунџић, Павле Перић, Вељко Машуловић, Лазар Бајандић, Лука Тадић, Давиде Ковач и Вук Иванковић.

"Списак је од 30 играча, а оријентисаћемо се на 17-18, с тим што ће се екипа од почетка припрема попуњавати сходно завршетку лига и обавезама оних најбољих играча. У првој недељи биће прилике и за неке момке који су завршили првенство Србије или неко у иностранству, а који опет неће бити са нама до краја. Прилика је то да се боље упознамо и верујем да ће за играче то бити значајно искуство. Припреме почињемо 22. априла, тренираћемо на Кошутњаку и сигуран сам да ћемо имати сјајне услове", рекао је селектор Колаковић.

Србија ће до почетка Лиге нација одиграти и два контролна меча против Италије.

"Прихватили смо позив Италијана за, како су они рекли, турнир у Кавалезеу. Да ли ће то бити турнир, или ћемо одиграти два меча са Италијанима, остаје нам да видимо. Термини су 11. и 12. мај, што значи да путујемо 10, а да се враћамо 13. маја. Након тога остајемо на Кошутњаку још пет-шест дана до поласка за Бразил", додао је селектор.

Колаковић је навео да су амбиције националног тима највише, а најважније су квалификације за Олимпијске игре.

"Не морамо да понављамо колико желимо пласман у Париз и схватио сам кроз разговоре са играчима током претходних неколико месеци да је и њихова жеља иста. Једва чекам да се скупимо, за сад су сви момци здрави, сигурно ће бити уморни, али сам уверен да је само учешће на Олимпијским играма јаче од тог умора", закључио је Колаковић.

Репрезентација Србије играће у Лиги нација у Бразилу, Канади и Словенији. Интерконтинентални део Лиге нација трајаће од 21. маја до 23. јуна, а финални турнир ће се одгирати од 27. до 30. јуна.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво