Колаковић: Имали смо прилику да учимо од Америке

Селектор одбојкашке селекције Србије Игор Колаковић истакао је након пораза од САД да је његов тим добио лекцију од јачег тима.

Одбојкаши Србије поражени су од селекције Сједињених Америчких Држава 3:0, по сетовима 25:19, 25:18, 25:17. Овим поразом Србија је изгубила и математичку шансу да се пласира на Олимпијске игре кроз квалификациони турнир у Јапану.

"Мислим да нисмо имали шансу ни пре овог меча теоретски, можда грешим, али мислим да нисмо. Утисак је да смо добили лекцију од великог противника, односно много јачег тима од нас. Играли су за пролаз, били су бржи, јачи од нас и видело се колико смо испољили слабосли које можемо да прикријемо против неких других противника. Имали смо прилику да учимо, надам се да смо научили неке ствари, то је веома важно за млађе играче који су били на терену. Када погледате резултат, слика није добра, али када погледате ствари с чиме можемо бити задовољни, наравно не и са исходом. Ово је такав меч где вам противник даје врло малу шансу и ако не искористите неке ствари тешко да сте у било каквом егалу с њима", навео је Колаковић.

Олимпијску визу Србија ће тражити кроз Лигу нација и крајњи распоред селекција на ФИВБ ранг листи.

"Надамо се да ћемо бити у прилици да се боримо за Олимпијске игре зато што је Лига нација још једна деоница која мора да се одради. Надамо се да ће девето место донети олазак на Олимпијске игре, а да га задржимо биће нам потребно доста победа у Лиги нација", истакао је селектор Колаковић.

Одбојкаш Миран Кујунџић био је најефикаснији играч Србије, уписао је 12 поена против САД, а након утакмице навео је да је репрезентација била у бољој форми током претходне Лиге нација и недавно завршеног Европског првенства.

"Много је било тешко. Осећало се да су надмоћни, поготово је било тешко након пораза од Јапана. Покушали смо да пружимо што бољу партију, али је у овом тренутку Америка доста боља од нас", рекао је Кујунџић.

На Олимпијске игре одлазе  две најбоље репрезентације из сваке групе у квалификацијама. До сада су пласман избориле селекције Јапана, САД и Пољске, а слободна су још три места на квалификационим турнирима.

Преостала пет места попуниће репрезентације по завршетку прелиминарне фазе Лиге нација 2024, што значи да ће ФИВБ ранг листа одлучити наредног јуна последње учеснике Олимпијских игара.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво