Читај ми!

Колаковић пред старт Европског првенства: Морамо да уважавамо све противнике, против свих да играмо агресивно

Селектор одбојкаша Србије Игор Колаковић изјавио је пред почетак Европског првенства да његови играчи морају да против свих селекција играју агресивно.

Одбојкаши репрезентације Србије у среду од 21 сат играју са селекцијом Швајцарске на старту Европског првенства.

"Морамо да уважавамо све противнике, да против свих играмо агресивно. Швајцарце не знамо, сигурно на почетку шампионата јесу противник који ће завредети нашу пажњу. Европско првенство се не дешава сваки дан и мислим да су сви играчи свесни тога. Старији то боље разумеју, док млађима треба помоћи јер је ово велика сцена. За њих нешто непознато", истакао је Колаковић.

Навео је да већих проблема у ростеру нема.

"Ивовић није допутовао са нама, због стомачног вируса је остао у Србији да се залечи. Ковачевић није имао тешку повреду, али гајимо наде да ће током шампионата моћи да нам помогне. На располагању имамо два примача, то су Кујунџић и Перић. Оно што су показали током припрема јесте гарант да смо на тој позицији добро покривени", констатовао је Колаковић.

Блокер Марко Подрашчанин се нада да овај тим може да дође до финалног дела такмичења у Риму.

"Не познајемо толико селекцију Швајцарске. Као и на сваком турниру, прва утакмица може да буде чудна. Поред тога што смо фаворити, то морамо да оправдамо на терену. Рођенданска жеља ми је да одемо до тог Рима и мислим да ћемо се сви потрудити да то остваримо", закључио је Подрашчанин.

Мушка сениорска репрезентација Србије одиграће прва три меча у А групи у Перуђи, а преостала два у Анкони.

Србија ће другу утакмицу одиграти у четвртак, 31. августа против Белгије (18.00), а трећу у петак, 1. септембра против Италије (21.00).

Србија ће у Анкони у понедељак, 4. септембра, играти против Естоније (18.00), а у уторак, 5. септембра против Немачке (21.00).

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се