Читај ми!

Одбојкашице Србије: Спремне смо за дуел са Пољском

Одбојкашице Србије су победама у прва два кола над селекцијама Украјине и Словеније почеле надметање у групи А на Европском првенству и данас их очекује дуел са Пољакињама. У изјавама после меча укратко су анализирале игру супарница и најавиле очекивање да ће наставити победничку серију.

Српске одбојкашице су убедљиво надиграле селексију Слобеније са 3:0 (25:20, 25:11, 25:15) и слажу се да је одлучујући део меча био средином првог сета када су потпуно преузеле иницијативу и меч водиле до сигурне победе.

"Мислим да после половине првог сета доминирали смо целу утакмицу. Одлично смо сервирали, блокирали, бранили се и мислим да су они потрошили целу снагу у том првом сету. Морам исто да напоменем да су играли доста тешку утакмицу синоћ, тако да нису имали снаге да играју на нашем нивоу.“ рекла је Јована Стевановић.

“После тог првог сета, када смо показале, када смо се ми уствари показале у правом светлу и убрзале, да кажем, у мало већу брзину, онда је дошло некако све на своје и резултирало победом од 3-0.“ констатовала је Маја Огњеновић, капитен нашег тима.

“Драго ми је што сам на неки начин успела да се покажем и искористим своју шансу. Трудим се из дана у дан да то буде све боље и боље и да помогнем овим девојкама колико год могу и колико год је до мене. И за нас је то стварно дивна утакмица. Нисмо баш, онако како знамо, одиграле сјајно, али довољно добро да победимо ову екипу. Водиле смо све време, углавном је меч био у нашим рукама, да кажем. И много ми је драго да смо успеле да остваримо још једну победу од 3-0 и надам се да ћемо наставити овај низ.“, рекла је Александра Узелац.

Пред селекцијом Србије је дуел са Пољском коју многи сматрају за једног од фаворита на првенству а Јелена Благојевић, помоћни тренер репрезентације је укратко анализирала квалитете и стил игре супарница.

“Сигурно, Пољска кроз ВНЛ је показала висок ниво одбојке. Играле су стварно добро, што се на крају и показало том бронзаном медаљом. На Европском првенству су се појачале својим најбољим дизачем, а можда и најбољим дизачем на свету Волош. Сигурно морамо да припазимо на тај дуо Волош-Стишак-Нападе-Сервис. Два добра примача, Укашек и Ружански, који су исто кроз ВНЛ стварно показивали висок ниво одбојке. Играле су стварно квалитетно. Два средњака, Јурчик и Конколевска, које је по мени један од најбољих средњака света. Сигурно да морамо да затворимо њих са крајева примачe, као што сам рекла и Мађу-Стишак. Мислим да ће нам те неке ситуације олакшати да ми играмо лакше, можда и боље.“, констатовала је Благојевићева.

“Биће сигурно једна лепа одбојка, занимљива. Од прошле године су изузетан скок у квалитету направили и то се видело са свим успесима од прошле године. Сусретали смо се много пута и сваки пут је била занимљива одбојка. Опет кажем, имамо искусну и јаку екипу, тако да добро ћемо се спремити за ту утакмицу. Мотива нам недостаје и идемо јако.", закључила је Јована Стевановић.

среда, 22. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара