Читај ми!

Одбојкашице Србије спремно дочекују тим Украјине

Одбојкашице Србије у петак играју прву утакмицу на Првенству Европе. Противник је Украјина, РТС ће преносити мечеве нашег националног тима, који се налази у Белгији.

Стручни штаб селектора Србије Ђованија Гвидетија још увек није комплетиран у Генту. Двојица од тројице његових помоћника из Турске, Саин Пакан и Фатих Јагђи, нису добили визу за Белгију, али постоји могућност да ће се ускоро придружити тиму у Србији.

“Мислим да се неке ствари крећу набоље у Турској. Многи су се узнемирили после мог твита кад сам критиковао одлуку амбасаде да им не изда визу. И представници власти у Турској покушавају да нам помогну. Сада сам позитиван у погледу њиховог доласка на шампионат.”, рекао је селектор Гвидети.

“Осећа се да улазимо полако у ту топ форму, што се каже. Заиста, свака девојка се данас добро осећала, баш смо коментарисали на тренингу. Такође смо одрадили последњу тешку теретану пред ово такмичење, што ће нам веома значити. Сутра имамо последњи припремни тренинг и једва чекамо да то почне у петак.”, констатовала је Бианка Буша.

Прву утакмицу у нашој групи на Европском првенству данас ће одиграти Белгија и Мађарска. Србија игра сутра против Украјине.

“То је тим који је имао успешно лето, физички су јаки, имају неколико веома високих одбојкашица и веома снажних. Мислим да је то екипа коју морате озбиљно схватити. Украјина је добар ривал, јер ако играте лоше против њих, биће јако тешко победити их. Зато, ако желимо да тријумфујемо, морамо да играмо добро.”, укратко је анализирао селектор Гвидети.

“Знам како Србија долази на оваква такмичења, увек веома мотивисана са високим амбицијама. Прошле године смо донели то злато са Светског првенства. Мислим да смо сада још више мотивисане због те прошле године, а и због тога што је на Европском било сребро. Радимо лепо и пуном паром, спремне смо и јако је добра атмосфера, тако да се наравно надамо најбољем резултату.”, закључила је Александра Јегдић.

Утакмицу између Србије и Украјине РТС ће директно преносити у петак од 17 сати."

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво