Читај ми!

Колаковић: Нисам незадовољан, момци су урадили оно што се тражило од њих

Селектор одбојкаша Србије Игор Колаковић изјавио је након меча са Словенијом да није незадовољан и да види путоказе за бољу игру селекције у будућности.

Одбојкаши репрезентације Србије поражени су од селекције Словеније са 3:1 (31:29, 19:25, 25:20 и 25:21) на старту прве недеље Лиге нација.

"Пресудио је квалитет Словеније и њхово искуство. Ја сам од момака тражио да неке ствари спроведемо у дело, да будемо репрезентативци Србије у сваком смислу. Наравно, ови момци у овом периоду траже место у репрезентацији. Знамо да су сви имали одређених проблема са играњем у клубовима у којим су били", истакао је селектор Србије.

Додаје да овај меч показује путоказе за будућност националне селекције.

"Било је притиска на почетку због тога. После смо ушли у ритам, али они су додали гас у трећем и четвртом сету. Не могу да будем незадовољан, ови момци су урадили управо оно што се тражило од њих. Сутра вероватно имамо улогу фавортиа и видећемо како ће се момци носити са тим изазовом", изјавио је Колаковић.

Коректор селекције Србије Дражен Лубурић констатовао је да је битно да млади играчи добијају шансу у мечевима Лиге нације.

"Поред пораза мислим да смо показали добру игру. Главно је да смо показали мотивацију и што смо дали младим играчима прилику да се кале. Фалило је мало среће у завршници првог сета. Треба још да радимо", истакао је Лубурић.

Либеро репрезентације Милан Катић је изјавио да нико није задовољан резултатом.

"Са друге стране треба гледати на ово позитивно јер смо играли са екипом која је дуго на окупу. Од меча против Кине очекујем да покажемо свој квалитет. Дефинитно више нема лаких противника, тако да морамо да приступимо максимално озбиљно", закључио је Катић.

среда, 04. октобар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"