Читај ми!

Одбојкашице Србије против Мексика у Кини отварају квалификације за ОИ

Женска одбојкашка репрезентација Србије играће у А групи квалификација за Олимпијске игре у Паризу са Кином, Доминиканском Републиком, Холандијом, Канадом, Чешком, Мексиком и Украјином, објавио је Одбојкашки савез Србије.

Квалификациони турнир групе А биће одигран од 16. до 24. септембра у Кини. ФИВБ је објавио распоред и сатницу утакмица, али се још не знају градови домаћини турнира у Кини и Пољској.

Одбојкашице Србије ће први меч на турниру у Кини одиграти 16. септембра од четири сата по централноевропском времену против Мексика.

Србија ће дан касније играти са Украјином од 10 часова, а два дана касније од четири сата састаће се са Украјином.

Ривал Србије у четвртом колу 20. септембра од 10 часа биће Чешка, а два дана касније изабранице Ђована Гвидетија састаће се са Доминиканском Републиком у четири сата. Србија ће у шестом колу 23. септембра играти са Холандијом од 10 часова, а последњем колу, 24. септембра састаће се са Кином од 13.30 сати.

У Б групи у Токију играће Јапан, Бразил, Турска, Белгија, Бугарска, Порторико, Аргентин и Перу. Утакмице групе Ц биће одигране у Пољској, а поред домаћина на овом турниру играће и Италија, САД, Немачка, Тајланд, Колумбија, Јужна Кореја и Словенија.

Пласман на ОИ избориће по две најбоље репрезентације из сваке групе. Француска је као домаћин изборила директан пласман на Игре.

Олимпијске игре ће бити одржане од 26. јула до 11. августа наредне године у Паризу.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво