Читај ми!

Одбојкашице Уба освојиле Куп Србије

Одбојкашице Уба освојиле се трофеј у Купу Србије, пошто су са 3:2 у сетовима савладале Јединство из Старе Пазове.

Уб је овом победом освојио други трофеј Купа Србије у клупској историји.

Сигурније је Уб почео овак меч, ношен великом подршком са трибина. Екипа Јединства је била стегнута на старту, о чему сведочи и нешто већи број грешака. Рано је Цаковић искористио оба тајмаута у намери да својим играчицама унесе дозу самопоуздања. Убљанке су зналачки искористиле слабију игру противника и врзо брзо су повеле са 17:12. Међутим, није дуго требало Старопазовчанкама да се врате у овај сет. Одлично је сервирала Родић, почела је да погађа и Тица, па је убрзо било 17:17. Све до саме завршнице се играло поен за поен. Изабранице Јова Цаковића су у завршници прве дошле до сет лопти и искористиле су дургу шансу, пошто ја Бранка Тица била прецизна са сервис линије.

Још једном је Уб боље отворио сет, али је Јединство овог пута брже успеле да стигне до предности. У серијама је екипа Јова Цаковића освајала поене, а успела је и да укроти све нападе ривала. Покушала је Маријана Боричић изменама да пробуди своје изабранице, али је пторивник био и те како расположен. Одлично су играле сестре Тамара и Марија Миљевић, жељне надигравања биле су и Тица и Коцкаревић, па су гошће без проблема добиле овај период игре.

Јединство се није зауставило ни у трећем сету. Сенку на финале бацила је повреда Анђелке Новосел, која је почетком сета, морала да напути терен. Током читавог периода, Јединство је имало малу предносту, али се Уб није предавао, већ је све време био за петама ривалу. При резултату 15:12, у корист екипе из Старе Пазове, Уб је направио серију од 4:1 и анулирао је вођство противника. Наставиле су том ритму Убљанке и у завршницу су ушле са 20:18. Сачувале су ту разлику до самог краја и са 25:23, смањиле су заостатак.

Освајање претходног сета, дало је непоходну ињекцију самопоуудања екипи Маријане Боричић, која је одмах повела са 8:5 и 13:8. Није се ни Јединство предавало и поенима Бранке Тице, уз грешке противника, пришло је на само поен заостатка (13:12). Труд се убрзо исплатио пошто је екипа Јова Цаковића, при резултату 19:18, у корист Уба, везала три поена и прешла је у вођство. Ни ту није био крај узбуђењима, јер се Уб још једном вратио и повео је са 23:22. Завршница је донела нову драму, али нажалост и нову повреду. Рада Перовића, техничар Уба, услед повреде колена није могла да настави финалну утакмицу. Убљанке су до краја биле довољно концентрисане и избориле су тај-бреј.

Од самог почетка петог, одлучујућег сета, Уб је направио резултатску залиху од три понеа, коју је у наставку само повећавао и на замену страна се отишло са вођство домаћина финала од 8:3. Наставиле су изабранице Маријане Боричић у истом ритму и у другом делу тај-брејка и на крају су са 15:12, освојиле Куп Србије, по други пут у историји.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво