Читај ми!

Саопштен списак учесника СП за одбојкаше

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је списак од 24 репрезентација које ће играти на јубиларном, 20. Светском првенству 2022. године за одбојкаше. Турнир ће бити одржан од 26. августа до 11. септембра у Русији.

На првенству ће играти 24 репрезентација међу којима су:

- Организатор Русија
- Светски шампион Пољска
- Италија и Словенија (ЦЕВ)
- Иран и Јапан (АВЦ)
- Тунис и Камерун (ЦАВБ)
- Бразил и Аргентина (ЦСВ)
- Порторико и Канада (НОРЦЕКА),
- Француска, САД, Србија, Куба, Холандија, Немачка, Мексико, Турска, Египат, Катар, Бугарска и Кина (ранг листа ФИВБ-а).

Жреб за СП 2022. у конкуренцији одбојкаша одржаће се 30. септембра у гимнастичкој дворани "Ирина Винер - Усманова" у Москви.

Први меч ће се одиграти 26. августа у Санкт Петербургу, а финале 11. септембра у Москви.

На СП 2022 24 екипе ће бити подељене у шест група са по четири тима, а мечеви прве фазе ће се играти од 27. до 29. августа у Москви, Кемерову, Јекатеринбургу, Уфи, Новосибирску и Краснојарску.

Пласман у другу фазу избориће 16 екипа, по две првопласиране селекције из сваке групе и четири најбоље трећеепласиране екипе, које ћее формирати четири групе са по четири тима, а мечеви ће се играти од 2. до 4. септембра у Казању, Калињинграду, Санкт Петербургу и Јарослављу.

Пласман у трећу фазу, која укључује и полуфиналне и мечеве за пласман, избориће шест селекција, победници четири групе и две најбоље другопласиране репрезентације, а утакмцие ове фазе ће се одиграти од 7. до 11. септембра у Москви.

петак, 24. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије