Српкиње вредно тренирају, млађим одбојкашицама много значи позив у репрезентацију

Женска одбојкашка селекција Србије од 1. јуна налази се на припремама. Део искуснијих репрезентативки завршио је са радом у Београду, док у Убу тренирају таленти који се налазе на ширем списку селектора.

Младим одбојкашицама недавно се придружио и мањи број сениорки, које су већ освајале медаље са националним тимом. То ће бити додатни мотив за девојке које тек треба да се докажу.

"Имали смо овде стварно одличне услове, и што се тиче хотела, и у спортској хали. Заиста је све било на врхунском нивоу. Трудили смо се да окупимо оно што је у овом тренутку вероватно најбоље од тих неких, релативно млађих играчица у Србији", рекао је Бранко Ковачевић, други тренер репрезентације Србије.

Хена Куртагић из Тента наводи да је наш тим најбоље место за развитак младих одбојкашица.

"Ниједна репрезентација није као српска репрезентација. Сматрам да ћемо највише да напредујемо баш зато што смо у овој репрезентацији", истакла је Куртагићева.

Вања Букилић се такмичи на Универзитету Охајо и открила је разлике у одбојци коју игра тамо, у односу на овдашње прилике.

"Увек је лепо бити са репрезентацијом. У Америци се доста игра бржа одгојка. Тренинзи су дужи, али морам рећи да су наши интензивнији", навела је Бикилићева.

Селектор Зоран Терзић и његов стручни штаб први пут су посветили толико времена млађим одбојкашицама.

"Лепо је поново доћи на тренинг, осетити лопту и наравно да ће ове припреме послужити да се све вратимо у форму у којој смо били пре", наводи Јована Ћирковић из Партизана, док Ана Јакшић, још једна чланица Тента, истиче да је наступ за национални тим велика ствар за сваку девојку.

"Битан позив за наше самопоуздање и наставак каријерие у клубовима. Мислим да је ово веома важна ствар за екипу и све млађе играчице", истиче Јакшићева.

Због коронавируса ове сезоне отказана су сва такмичења националних селекција. То није утицало на амбиције одбојкашица које следеће године желе нову медаљу на Олимпијским играма у Токију.

"Биће сасвим довољно времена за припреме за Олимпијске игре и за Европско првенство на којем желимо да будемо што спремнији, зато што се игра у Београду", подвлачи други тренер Ковачевић.

Припреме женске одбојкашке репрезентације Србије трајаће до краја следеће недеље.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво