Обележено 85 година одбојке у Србији

Одбојкашки савез Србије обележио је данас у Београду 85 година постојања тог спорта у земљи, отварањем изложбе и доделом признања младим играчима.

У холу РТС-а грађани ће до 19. децембра моћи сваког дана да погледају изложбу фотографија о развоју одбојке од 1924. године до данас.

Председник Одбојкашког савеза Александар Боричић рекао је да су у том савезу поносни на резултате и рад, а да му је најдраже што се ради "са душом".

Плакете су добили двоје кадета, Александар Атанасијевић, најбољи играч на светском првенству, и Сара Клисура, најбољи сервер на светском првенству.

Пријему у холу РТС-а присуствовали су бивши и садашњи играчи, одбојкашки функционери, као и министарка спорта и омладине Снежана Самарџић-Марковић и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац.

Боричић је током пријема новинарима рекао да је следећа година највише посвећена светским шампионатима, али и наступима у Европској и Светској лиги.

Од нетакмичарских програма, Одбојкашки савез најавио је наставак акције "Лопте за победнике" и да ће школска деца у Србији добити нових 15.000 лопти. Боричић је рекао и да ће савез наставити интензивно да ради на развоју женског спорта, јер је одбојка најуспешнији спорт у тој конкуренцији.

На изложби су постављене фотографије које показују како се развијао спорт током деценија - од првих утакмица са босоногим играчима до садашњих на коме се разне селекције налазе на победничком постољу.

Изложбу ће сваки дан организовано посећивати деца из основне школе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара