Жреб за одбојкашице СП 2010. Јапан

Одбојкашице у групи са Јапаном и Пољском

Женска сениорска репрезентација Србије играће у А групи на СП 2010. у Јапану (од 29. октобра до 14. новембра) са Јапаном, Пољском, Перуом, Костариком и Алжиром, одлучено је жребом у хотелу Гранд Принц Акасака, у Токију.

Александар Боричић, председник ОСС и извршни потпредседник ФИВБ, представљао је Одбојкашки савез Србије на жребу у Токију.

Жреб је био полудиригован, а репрезентације су подељене у групе на основу пласмана на тренутно важећој ФИВБ ранг-листи.
Женска сениорска репрезентација Србије први меч на XВИ СП 2010. одиграће против Костарике (29. октобар). У 2. колу, ривал Србији биће Пољска (30. октобар), а у 3. колу Перу (31. октобар). После слободног дана, противник Србије у 4. колу биће Алжир (02. октобар), а у последњем, 5. колу Јапан (03. октобар).
На шампионату, који ће се одиграти од 29. октобра до 14. новембра 2010, играће 24 репрезентације, а систем такмичења ће бити исти као пре четири године.

Састави група:

А група - Токио: Србија, Јапан, Пољска, Перу, Алжир, Костарика
Д група - Осака: Кина, Русија, Кореја, Турска, Доминиканска репулбика, Канада.
Б група - Хамамацу: Бразил, Италија, Холандија, Чешка, Порторико, Кенија.
Ц група - Мацумото: Сад, Куба, Немачка, Тајланд, Казахстан, Хрватска.

Пласман у другу фазу избориће по четири селекције, које ће формирати две групе са осам екипа. Две првопласиране селекције избориће пласман у полуфинале.

Друга фаза играће се од 06. - 10. новембар. По осам репрезентација ће формирати Е и Ф групу. У Е групи, у Токију, играће по четири селекције из А и Д групе, а у Ф групи, у Нагоји, репрезентације из Б и Ц групе.

Полуфинале, финале, разигравање за пласман од 5. до 12. места и утакмице за пласман играће се у Токију  13. и 14. новембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се