Пораз одбојкашица Србије

Женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је у Катовицама од Немачке са 3:2 (25:9, 23:25, 25:27, 25:17, 15:8) у другом колу друге фазе Групе Ф, чиме је изгубила шансе за пласман у полуфинале Европског првенства.

Изабраницама Зорана Терзића то је други пораз на турниру, уз две победе, док је Немачка забележила трећи успех.

Србија у петак, 15.00 РТС-1, у трећем колу четвртфиналне фазе такмичења игра против Италије која је забележила четири победе. Немице се састају са Азербејџаном, а Турска игра са Чешком.

У првом сету репрезентација Србије апсолутно су домнирале Немице. Немачка је повела са 6:0, на првих технички тајм-аут отишла је са вођством од 8:1 и до краја овог деле меча преостало јој је да само рутински сачува стечену разлику.

Селекција Немачке била је боља и на почетку другог дела утакмице, када је повела са 11:6. Тада су се "пробудиле" одбојкашице Србије и веома брзо дошле до изједначења 12:12.

Сет је одлучен у занимљивој завршници, у којој су изабранице Зорана Терзића, код резултата 23:23 освојиле два узастопна поена и најавиле бољу игру.

Почетак трећег сета то је и потврдио, а Србија је квалитетном игром стекла два поена вишка (10:8). Уследио је одговор Немица, које су направиле серију 11:3 и преокренуле на 13:19.

Ипак, одбојкашице Србије нису се предавале у тим тренуцима и код резултата 22:24 спасиле су две сет лопте. Завршница сета припала је српским играчицама које су имале већу концентрацију биле смиреније за тријумф од 27:25.

Селекција Србије добро се држала и у првом делу четвртог сета до резултата 9:9. Тада су Немице "везале" четири поена, а Српкиње одмах извратиле за 13:13.

Од тог тренутка на терену је поново био само један тим, Немачка, који је направио серију од 9:0 (за 21:13) и тако, практично, решио четврти сет.

Очигледан психолошки пад одбојкашица Србије, Немице су искористиле и на почетку одлучујућег сета дошле до вођства од 4:1. Србија је неколико минута касније успела да се приближи на 4:6 и 6:8, али је то било све што је успела да учини.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво