Бразил славио у драматичној завршници

После велике борбе и одличне утакмице, Бразил је савладао Србију у хали Пионир са 3:2 (25:23, 20:25, 25:21, 22:25, 15:13).

Одбојкашка репрезентација Србије изгубила је у Београду од Бразила са 2:3 у сетовима (23:25, 25:20, 21:25, 25:22, 13:15), у другој утакмици трећег викенда Прве дивизије Групе А у Светској лиги.

Одбојкаши Србије су у петак у Новом Саду победили Бразил са 3:2, али су вечерас истим резултатом пора

Најефикаснији у екипи Србије био је Александар Атанасијевић са 20 поена, док је Марко Ивовић постигао 12. У тиму Бразила најбољи је био Лукарели са 22 поена.

Поенима Атанасијевића и добрим сервисима Ивовића Србија је средином првог сета стекла четири поена предности. Бразил је после тога заиграо боље и изједначио на 16:16.

Изабраници Николе Грбића су у завршници сета преко Срећка Лисинца и Атанасијевића повели са 23:21, али је на сервс линију код Бразилаца стао Гарсије Пиес Ријад и са два узастопна аса донео својој екипи први сет.

Одбојкаши Србије су добро играли у другом сету повели су са 8:2 и 11:4, али је Бразил успео да приђе на четири разлике. На другом техничком тајм-ауту Србија је водила са 16:12, гости су смањили на 15:17, али је њихов налет прекинуо Немања Петрић. Србија је након тога предвођена пре свих Ивовићем успела да стекне већу предност и поеном Петрића освоји други сет и изједначи.

До првог техничког тајм-аута трећег сета ниједна екипа није имала већу предност од два поена, да би Бразил након кратког одмора дошао на четири разлике. Одбојкаши Србије су у више наврата успевали да смање заостатак на два разлике, али и на поен (18:19), после добре акције Атанасијевића и Петрића, али су Бразилци захваљујући добрим сервисима успели да задрже предност до краја сета и поново поведу.

На почетку четвртог сета играло се поен за поен, а између два техничка тајм-аута Србија је заиграла добро и у пољу и блоку и предвођена Атанасијевићем и Ивовићем стекла шест поена предности (18:12). Српски одбојкаши су успели да искористе велики број грешака противника и после друге сет лопте коју је искористио Атанасијевић, изједначили на 2:2.

У петом сету се играло поен за поен, све док Марко Подрашчанин блоком није донео Србији 8:6. Бразилци су затим изједначили, али су после тога у два напада два пута послали лопту у аут (Сантос и Лукарели) и поново донели Србији два разлике (11:9). Српски одбојкаши то нису успели да искористе па је противник поново изједначио.

Петрић је донео Србији 12:11, али су Бразилци после доброг блока, а затим и снажног сервиса Лукарелија повели са 14:12. Бразилци су након тога искористили другу меч лопту и победили.

После шест кола у Групи А Србија има осам бодова, а Бразил је први са 13.

У склопу четвртог викенда Србија ће у четвртак у Новом Саду играти против Аустралије, а два дана касније са истим противником у Београду.

Овако је протекао меч: 

23.00 - Крај меча, Бразил је савладао Србију са 3:2.  

22.30 - 2:2, изједначено је. Одлична игра Србије, док су Бразилци грешили, резултат 25:22.

21.55 - Бразил поново води, освојио је трећи сет резултатом 25:21.

21.20 - Изједначење. Одличан сет српских одбојкаша - 25:20. 

20.45 - Фантастичном игром у завршници првог сета, Бразил је стигао до сет лопте, коју је и искористио ас ударцем - 23:25 

20.10 - Почео је меч у Пиониру. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво