Турска боља од Србије у Катовицама

Женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је у Катовицама од Турске са 3:1 (24:26, 25:16, 25:23, 25:19) у утакмици првог кола четвртфиналне Групе Ф на Европском првенству у Пољској. Селекција Србије у среду од 17.30 у Катовицама у другом колу игра против Немачке.

Изабраницама Зорана Терзића то је први пораз на такмичењу, а другу фазу ЕП пренеле су две победе. Турска је вечерас забележила први тријумф на турниру.

Србија је одлично почела први сет и након само неколико минута игре дошла до четири поена предности (5:1). Ипак, Туркиње су се веома брзо резултатски вратиле у меч и изједначиле на 7:7.  У наставку сета предност су углавном имале турске одбојкашице, али је Србија у завршници тог дела меча спасила сет лопту код резултата 23:24. Играчице Србије веома сигурном игром су "везале" три поена и освојиле први сет.

Селекција Турске потпуно је доминирала у другом сету, а на први технички тајм-аут отишла са предношћу од 8:3. Српска играчице до краја сета нису успеле да угрозе убедљиво вођство Туркиња, које су сет добиле са девет поена вишка (25:16).

Почетак трећег сета припао је Србији, која је као и у првом делу меча, лако дошла до високе предности (8:2). Турска је, међутим, још једном показала да има добар тим и веома брзо изједначила на 11:11. Средином трећег сета Туркиње су направиле мини-серију и повеле са 18:14, али је Србија узвратила и смањила на 19:20. Изабранице Зорана Терзића недуго затим дошле су до изједначења (23:23), али је то било све што су успеле да учине до краја сета.

Турска је била бољи ривал на старту четвртог сета и одличним сервисом стигла до предности од 4:0. На сличан начин узвратила је Стефана Вељковић и смањила на 4:5. Уследила је нова серија Турске за вођство од 10:6, нешто касније и 16:12. Одбојкашице Србије вратиле су се игру код резултата 15:16, али су Туркиње у завршници меча задржале мирноћу и концентрацију која их је довела до тријумфа.

У преостале две утакмице ове групе које су одигране раније Немачка је савладала Чешку са 3:0, а истим резултатом Италија је била боља од Азербејџана.

Селекција Србије сутра од 17.30 у Катовицама у другом колу игра против Немачке.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво