Терзић: Тешке утакмице тек предстоје

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић изјавио је да Европско првенство тек почиње, јер његовој екипи предстоје много озбиљнији противници.

"За нас Европско првенство тек почиње, јер долазе озбиљнији противници. Прве две утакмице против Турске и Немачке пуно ће одлучити. Са две победе били бисмо сигурно у полуфиналу, што нам је и циљ", рекао је Терзић.

Према његовим речима, Турска је екипу која је сигурно једна од најквалитетнијих у Европи - на нивоу Италије, Холандије и Русије.

"То је екипа која има одличне играчице и годинама игра добро, али од 2003. не осваја медаље на великим такмичењима. Не смемо да јој дозволимо лаке поене, морамо да је држимо под притиском. Мислим да смо квалитетнији, али видећемо сутра", рекао је Терзић.

Он је додао да ће утакмица између Србије и Немачке одлучити која ће екипа, уз Италију, у полуфинале, а да су из групе Е кандидати Русија, Холандија и Пољска.

Капитен репрезентације Јелена Николић нагласила је да је Турска добра екипа, али да је Србија "реално јача".

"Од старта треба да кренемо агресивно, јер им је сутра веома важан меч. Врло добро познајем турске играчице, јер су од њих четири шест играле са мном", рекла је Николићева.

"Очекујем добру утакмицу против Турске, добру атмосферу и, наравно, победу", рекла је Николићева.

Једна од најбољих одбојкашица Србије, Ивана Ђерисило, сматра да тек сада почињу "јаке утакмице на шампионату".

"Још нисмо могле да осетимо да је почело Европско првенство. Морамо јако опрезно да одиграмо са Турском и Немачком да не бисмо морале да калкулишемо", рекла је Ђерисилова.

Она је додала да је Турска не може да изненади, јер су играчице познате.

"Много њихових играчица је с нама у клупским екипама, тако да не верујем да ће нам стварати проблеме", рекла Ђерисило.

Одбојкашице Србије у уторак (20.00 РТС-2) играју с Турском први меч у другој фази такмичења на Европском првенству у Пољској.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво